Preview: DJI Mini 4 Pro

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Ook in het najaar van 2023 blijft DJI haast onvermoeibaar nieuwe toestellen uitbrengen. Deze keer is het de beurt aan een nieuwe telg in de Mini Series: de DJI Mini 4 Pro.

Opvolger van de DJI Mini 3 Pro

Het is nog géén jaar geleden dat de DJI Mini 3 uitkwam en iets meer dan één jaar geleden dat de DJI Mini 3 Pro werd aangekondigd. Met de Mini 4 Pro biedt DJI alweer een nieuw toestel aan in het segment voor de lichtste toestellen. Wederom een fijn toestel voor de startende vlieger!

DJI Mini 4 Pro: Hoogtepunten

De DJI Mini 4 Pro beschikt over de volgende features:

  • 1/1,3" CMOS sensor
  • Foto: 48 Mega Pixels fotoresolutie
  • Video: 4K 60 fps / 4K 100 fps (slow motion)
  • HDR Video
  • Focus Track, Timelapse, Hyperlapse en Waypoint functies
  • True Vertical Shooting
  • Actieve obstakeldetectie in alle richtingen
  • 34 minuten vliegtijd

Kleine verbeteringen

Het zijn vooral kleine verbeteringen waarmee DJI de droneliefhebber verleidt om de DJI Mini 4 Pro aan te schaffen. De hogere framerate bij video en verbeterde obstakeldetectie zullen zeer zeker ook de semi-professionele vlieger aanspreken. Het bereik van het toestel is verbeterd, hoewel dit altijd afhankelijk is van de weersomstandigheden en de obstakels in het vlieggebied.

Waypoint functie

Wat de DJI Mini 4 Pro tevens interessant maakt is de Waypoint Flight-ondersteuning. Je kunt de drone een vooraf bepaalde vliegroute laten uitvoeren. Met deze slimme functie kun je interessante punten langs de route definiëren, waarbij de drone instructies krijgt over waar hij zich op moet richten tijdens het vastleggen van de beelden. Je kunt camerabewegingen, hoogte, snelheid, richting, kanteling, zoomniveau en verblijftijd instellen voor elke waypoint.

Interessante instap voor beginnende dronepiloten

DJI Mini 4 Pro batterij

De DJI Mini 4 Pro is absoluut geschikt voor beginnende dronepiloten. De drone is ten opzichte van andere toestellen nog steeds redelijk geprijsd en gemakkelijk mee te nemen op reis. De obstakeldetectie is, ten opzicht van de Mini 3 (Pro), in alle richtingen beschikbaar.

EU Dronebewijs

De DJI Mini 4 Pro weegt minder dan 250 gram. Het is niet verplicht om een EU Dronebewijs (A1-A3 certificaat en A2 certificaat) te halen als piloot. Wij merken wel dat sommige eigenaren van een Mini toch graag wel iets over de droneregels willen weten, voordat zij gaan vliegen. Ook als je later overstapt naar een zwaarder toestel, is het een idee om toch alvast iets te halen.

Wij bieden de DJI Mini 4 Pro aan met korting op het A1-A3 certificaat.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven