Nieuwe release: DJI Mini 3 Pro

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

De nieuwe versie van de DJI Mini is gelanceerd. De DJI Mini 3 Pro heeft een heleboel nieuwe opties, waar we je graag wat meer over vertellen. Wij zijn super enthousiast over dit toestel en dit is waarom.

Wat zijn de nieuwe functies op de DJI Mini 3 Pro?

De belangrijkste nieuwe functies op de DJI Mini 3 Pro zijn:

  • Vernieuwde camera
  • Obstakelsensoren
  • Intern geheugen
  • Verbeterde batterijduur
  • FocusTrack

Vernieuwde camera: Voor content creators

Wanneer je dronefoto’s en video’s op social media wilt plaatsen moest je deze vroeger altijd verticaal bijsnijden. Hierdoor verloor je meer dan de helft van het beeld, wat ontzettend zonde is. Een bijgesneden foto is altijd minder mooi dan het origineel, omdat je tijdens de opname niet goed kan bepalen hoe het verticale beeld eruit komt te zien.

DJI heeft een oplossing bedacht voor dit probleem. De DJI Mini 3 Pro is de eerste DJI drone waarbij u de camera verticaal kunt draaien. Een fantastische functie wanneer u dronefoto’s en video’s gebruikt voor social media content.

Aantal graden die de camera kan draaien:

  • Tilt: -90 tot 60
  • Roll: -90 tot 0

De kwaliteit van de camera is verbeterd. Met de DJI Mini 3 Pro kunt u in 4K HDR video’s maken tot 1080p/120fps. De foto’s worden in maximaal 48 Megapixels geschoten. De camera heeft een wide-angle functie en kan tot 180 graden panorama’s maken. Hierdoor krijgt u de volledige omgeving in beeld. DJI heeft ook een functie voor het maken van hyperlapse toegevoegd aan de DJI Mini 3 Pro. Een functie die veel drone piloten bij de oude versie van de DJI mini mistten.

De foto’s en video’s kunnen tot 30 Mbps worden gedownload naar uw smartphone met dank aan Mini 3 Pro supports high-speed Wi-Fi downloads. Hierdoor kun je direct na het vliegen je beelden delen met je vrienden.

Obstakelsensoren: Eindelijk aanwezig!

De DJI Mini series is perfect voor beginnende dronepiloten. De drone is vriendelijk geprijsd in vergelijking met de andere DJI drones en makkelijk mee te nemen. Een belangrijke functie ontbrak tot nu toe aan de DJI Mini serie: het toestel had namelijk geen obstakelsensoren. Een functie die je als beginnende drone piloot graag wilt hebben. Deze functie kan namelijk voorkomen dat je tegen obstakels aanvliegt. De DJI Mini 3 Pro is de eerste drone in de Mini series, die over obstakelsensoren beschikt. Deze bevinden zich aan de onderkant, voorkant en aan de bovenkant van de drone.

Intern geheugen

In tegenstelling tot wat sommige reviews en overzichten presenteren, heeft de DJI Mini 3 Pro intern geheugen aan boord. Als u een SD kaart bent vergeten of indien deze vol is, dan schakelt het toestel over op 1,2 GB aanwezige opslag.

Wij hebben dit i.s.m. DroneLand geconstateerd.

EU Dronebewijs

De standaardversie van de DJI Mini 3 Pro weegt minder dan 250 gram. Het is niet verplicht om een EU Dronebewijs (A1-A3 certificaat en A2 certificaat) te halen als piloot. Wij merken wel dat sommige eigenaren van een mini toch graag wel iets over de droneregels willen weten, voordat zij gaan vliegen. Ook als je later overstapt naar een zwaarder toestel, is het een idee om toch alvast iets te halen.

Wij bieden de DJI Mini 3 aan met een leuke korting op het A1-A3 certificaat.

Verbeterde batterijduur: 34 minuten in de lucht

Niets is vervelender dan je vlucht moeten afbreken voordat je het perfecte shot hebt gemaakt, omdat de batterij leeg is. DJI verbetert bij elke nieuwe versie de batterijduur van de drone. Ook bij de DJI Mini 3 Pro is de batterij duur verbeterd. Het toestel kan tot 34 minuten in de lucht vliegen. Voldoende tijd om het perfecte shot te maken.

FocusTrack: Volgt u waar u naar gaat

Een functie die andere DJI drones al enige tijd bezitten is nu ook beschikbaar voor de DJI Mini 3 Pro. FocusTrack zorgt ervoor de drone een object blijft volgen. Dit kan bijvoorbeeld een auto zijn, een surfer of een fietser. Met FocusTrack wordt het onderwerp gevolgd en krijgt u super smooth gestabiliseerd beeld zonder dat u de drone hoeft te besturen.

Nieuwe smart controller: Geen gedoe met uw telefoon

Het lijkt op een nieuw patroon. DJI brengt bij elke nieuwe drone ook meteen maar een nieuwe smart controller uit. De DJI Mini 3 Pro kan worden bestuurd door middel van de DJI RC. Op deze smart controller kunnen uw beelden worden opgeslagen op een microSD card. De smart controller heeft een batterijduur van 4 uur en een ingebouwd scherm. Door te kiezen voor een smartcontroller hoeft er geen smartphone worden aangesloten op de controller. Vaak betaalt u voor een smart controller een paar honderd euro meer. Dit kan bij sommige toestellen al snel oplopen tot €1000 euro. De smart controller voor de DJI Mini 3 Pro kunt u in een pakketprijs bestellen voor 'slechts' €170 euro meer.

Let op. Wij ontvangen berichten dat de smart controller van de DJI Mini 2 niet werkt in combinatie met de DJI Mini 3 Pro.

Conclusie: Perfecte drone voor op reis en beginnende dronepiloten

Alle ontbrekende functies bij eerdere versies van de DJI Mini serie heeft DJI aan de DJI Mini 3 Pro toegevoegd. Dit maakt de DJI Mini 3 Pro tot de perfecte drone voor op reis en voor beginnende dronepiloten. Met zijn kleine formaat (145 x 90 x 62 mm) opgevouwen past het toestel vrijwel in elke rugzak en met een gewicht van 249 gram is de drone gemakkelijk mee te nemen.

De DJI Mini 3 Pro is iets duurder dan zijn voorgangers, maar met zoveel nieuwe opties absoluut te overwegen waard.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven