Nieuwe release: DJI Mini 3

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

De budgetversie van de DJI Mini 3 Pro is gelanceerd: DJI Mini 3. Wat maakt dit toestel het overwegen waard om aan te schaffen?

Wat zijn de functies op de DJI Mini 3?

De belangrijkste functies op de DJI Mini 3 zijn:

  • Camera
  • Obstakelsensoren
  • Intern geheugen
  • Verbeterde batterijduur

Camera

Net als de Pro versie kan de DJI Mini 3 de camera verticaal laten draaien. Met de DJI Mini 3 kunt u in 4K HDR video’s maken tot 30 fps. De foto’s worden in maximaal 12 Megapixels geschoten. De camera heeft een wide-angle functie en kan tot 180 graden panorama’s maken. Hierdoor krijgt u de volledige omgeving in beeld. Dankzij QuickTransfer kunt u beelden snel delen met anderen.

Obstakelsensoren

De DJI Mini 3 is perfect voor beginnende dronepiloten. De drone is vriendelijk geprijsd in vergelijking met de andere DJI drones en gemakkelijk mee te nemen. Het toestel heeft obstakelsensoren. Deze bevinden zich echter alleen aan de onderkant van de drone.

Intern geheugen

In tegenstelling tot wat sommige reviews en overzichten presenteren, heeft de DJI Mini 3 intern geheugen aan boord. Als u een SD kaart bent vergeten of indien deze vol is, dan schakelt het toestel over op 1,2 GB aanwezige opslag.

EU Dronebewijs

De DJI Mini 3 weegt minder dan 250 gram. Het is niet verplicht om een EU Dronebewijs (A1-A3 certificaat en A2 certificaat) te halen als piloot. Wij merken wel dat sommige eigenaren van een Mini toch graag wel iets over de droneregels willen weten, voordat zij gaan vliegen. Ook als je later overstapt naar een zwaarder toestel, is het een idee om toch alvast iets te halen.

Bekijk onze aanbieding met A1-A3 certificaat.

Verbeterde batterijduur

Ook bij de DJI Mini 3 is de batterij duur verbeterd. Het toestel kan 38 of 51 minuten (met een iets duurdere accu) in de lucht vliegen. Veel tijd dus om het perfecte shot te maken.

Geen FocusTrack

De DJI Mini 3 biedt geen FocusTrack functie, in tegenstelling tot de DJI Mini 3 Pro. Het aantal functies is beperkt, omdat de Mini 3 een budgetversie is.

Smart controller

De drone werkt met de los verkrijgbare DJI RC smart controller. Verder werkt de Mini 3 ook met de RC-N1 remote controller, waarbij u uw smartphone nodig heeft om camerabeelden te zien.

Conclusie: Goede budgetdrone

Met zijn kleine formaat (148 x 90 x 62 mm) opgevouwen past het toestel vrijwel in elke rugzak en met een gewicht van 248 gram is de drone gemakkelijk mee te nemen.

De DJI Mini 3 is - als los toestel - goedkoper dan de DJI Mini 3 Pro en te overwegen waard als u op zoek bent naar uw eerste, niet al te dure toestel.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven