Online drone cursus volgen

Vliegen met een drone in de EU? Vaak is het verplicht een drone cursus te volgen en het Europese drone certificaat te behalen. Onze drone cursus en examen zijn volledig online en kun je vanaf jouw laptop of computer volgen. Met verschillende modules en oefenvragen leidt Drone Class je op in onze digitale leeromgeving. Wil je onze digitale leeromgeving ervaren? Bekijken onze gratis demo! 

Welke drone cursussen zijn er?

Je kunt twee certificaten behalen: Het Basiscertificaat A1/A3 en het Aanvullende certificaat A2. Om deze certificaten te kunnen aanvragen volg je de bijhorende online drone cursus en maak je een online examen. De drone cursussen voor het vliegen in de open categorie zijn:

 • Drone cursus Basis (A1/A3)
 • Drone cursus Aanvullend (A2)

Drone cursus basis A1/A3 

Door de drone cursus basis te volgen kun je het Basiscertificaat A1/A3 halen. Het basis certificaat is verplicht voor het vliegen met drones boven de 249 gram. 

Drone cursus aanvullend A2 

Door de drone cursus aanvullend te volgen kun je het Aanvullende certificaat A2 behalen. Met het aanvullende drone certificaat mag je zwaardere drone boven bebouwing en dichtij personen vliegen. 

Welke drone cursus moet ik volgen? 

Welke drone cursus je nodig bent voor het vliegen met jouw drone is afhankelijk van het gewicht of Cx label van de drone. Via onze keuzehulp kun je eenvoudig berekenen welke drone cursus je nodig bent voor jouw drone.

Luchtvaarttoestellen onder 250 gram

EU Dronebewijs optioneel

Je mag het EU Dronebewijs halen, maar dit is niet verplicht.

Luchtvaarttoestellen vanaf 250 gram

EU Dronebewijs verplicht!

Je haalt altijd en ook als eerste het Basiscertificaat A1-A3.

Lees hoe wij helpen...

Luchtvaarttoestellen (C2 label)

Wil je vliegen in woonwijken?

Je haalt voor dit soort toestellen het Aanvullend certificaat A2.

Lees hoe wij helpen...

Registratie piloten/bedrijven

Exploitantnummer RDW

Verplicht voor drone met camera aan boord of vanaf 250 gram.

Aan de slag

De drone cursus bij Drone Class bestaat uit een drone opleiding voor subcategorie A1-A3 en een aanvullende drone opleiding, in de vorm van een cursus voor subcategorie A2. Je zult hierin de basisprincipes en regels voor het vliegen met een drone leren. Dit gebeurt in een fijne en digitale leeromgeving. Binnen deze leeromgeving krijg je toegang tot verschillende leermodules. In 30 dagen kun je deze leermodules op eigen tempo doorlopen. Daarnaast kun je onbeperkt oefentoetsen maken. Tot slot volgt er een examen waarbij je het drone certificaat bij positief resultaat zult behalen. 

De voordelen van het EU Dronebewijs bij Drone Class:

 • Effectief en comfortabel leren
 • Beste digitale leeromgeving
 • Heel veel gratis extra's
 • 95% slagingspercentage
 • Uitstekende klantenservice
Bestel het EU Dronebewijs

Ready for take-off

Deze geslaagde deelnemers hebben een Google review achtergelaten.

Review EU Dronebewijs

Dirk Schouten

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
De online cursus is mij goed bevallen en de stof wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd. Ook de registratie bij de RDW verliep vlekkeloos.
Review drone vliegbewijs

Wim Breeman

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Super duidelijke cursus, goede herhalingsvragen en proefexamens. Goede online lessen en zeer goed te doen voor iedereen. Top!
Review drone certificaat

Emilia Cremonini

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Prima opleiding met duidelijke uitleg en onbeperkte herkansing binnen de 30 dagen toegang. Ik ben er soepel en snel doorheen gegaan.
Review drone brevet

Mario Schoenmakers

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Bij eerste aanblik van de site kun je een deel van de opleiding al bekijken. Dit stond mij direct aan qua uitleg en methodiek. Daarna besteld en aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet de drone cursus eruit?

  Je start de drone cursus met een inleiding en daarna begint de training. In elke module zie je oefenvragen en ook is er een oefentoets. Tot slot sluit je de drone cursus af met een examen.

 • Hoe lang duurt de drone cursus?

  Je bent ongeveer 4 uur bezig met het basiscertificaat A1-A3. Dit hangt onder andere af van voorkennis en leertempo. Je bent voor het aanvullend certificaat A2 ongeveer evenveel tijd kwijt.

 • Hoe toegankelijk is de drone cursus?

  Je kunt zonder voorkennis starten met de drone cursus. Begrippen worden uitgelegd. Je kunt de slides van de drone cursus op eigen tempo volgen. Er zijn oefenvragen en oefentoetsen, die je kunt herhalen.

 • Welk drone vliegbewijs moet ik als eerste aanvragen?

  De volgorde is van belang. Vraag eerst het drone vliegbewijs A1-A3 aan en daarna pas het drone vliegbewijs A2.

 • Wat moet ik na afloop nog doen?

  Na ontvangst kun je vijf jaar vliegen met jouw drone vliegbewijs. Daarna is verlenging bij de RDW mogelijk, indien je een opfriscursus met examen hebt gevolgd bij Drone Class.

In de praktijk

Onze DJI Dock is in augustus 2023 geïnstalleerd en wordt onderhouden door DroneLand in Almere. Wij zijn de eerste onderneming en vliegschool in Nederland, die met deze technologie werkt. Onze voorsprong in productkennis en vaardigheden om met FlightHub 2 te opereren zetten wij graag in voor uw organisatie.

In Duiven kunt u de DJI Dock met DJI M30T in werking zien. Wij vliegen BVLOS op basis van een bedrijfsvergunning van de ILT. Dit betekent dat onze routes vooraf zijn goedgekeurd en hiermee tonen wij aan dat BVLOS operaties in ons land mogelijk zijn.

De toepassing van de dronebox zien wij voor branches, waarin inspecties en automatische controles relevant zijn.

Lees meer