Inleiding

Drone Class is dé opleider in de open en specifieke categorie. Haal uw drone brevet in de vorm van een certificaat om onbezorgd en legaal te kunnen vliegen in de EU, Zwitserland, IJsland en Noorwegen.

Online drone brevet halen

Drone Class leidt u op in de digitale leeromgeving met verschillende modulen en oefenvragen. Per drone certificaat bent u ongeveer zes tot tien uur kwijt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de voorkennis en uw eigen leertempo. Bent u benieuwd hoe deze digitale leeromgeving eruit ziet en wilt u dit eerst zelf ervaren? Bekijk onze gratis demo!

Drone brevet verplicht: het examen

Om het drone brevet te behalen start u eerst een online drone cursus die u afsluit met een examen.

Het basiscertificaat A1-A3 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en het aanvullende certificaat A2 examen uit 30 meerkeuzevragen. De examens worden online afgenomen en maakt u zelfstandig in Online Leren. Na de examens heeft u kennis over drone reglementen, mitigerende maatregelen, het plannen van vluchten, toestelkennis en natuurlijk de veiligheid. Bij het A2 examen komt hier meteorologie nog bij.

Zodra de examens afgerond zijn, vraagt u zelf het EU Dronebewijs aan bij de RDW.

Luchtvaarttoestellen onder 250 gram

EU Dronebewijs optioneel

U mag het EU Dronebewijs halen, maar dit is niet verplicht.

Luchtvaarttoestellen vanaf 250 gram

EU Dronebewijs verplicht!

U haalt altijd en ook als eerste het Basiscertificaat A1-A3.

Lees hoe wij helpen...

Luchtvaarttoestellen 500 gram tot 2 kilo

Wilt u vliegen in woonwijken?

U haalt voor dit soort operaties het Aanvullend certificaat A2.

Lees hoe wij helpen...

Registratie piloten/bedrijven

Exploitantnummer RDW

Verplicht voor drone met camera aan boord of vanaf 250 gram.

Aan de slag

Voor de open categorie, bestaat er eigenlijk niet echt een drone brevet. U kunt het drone brevet beschouwen als een certificaat. In de vorm van een online drone opleiding, kunt u dit ‘vliegbrevet’ voor uw drone behalen. Drone Class kan u helpen om het drone brevet zo gemakkelijk en snel mogelijk te behalen. In een prettige en digitale leeromgeving leert u de basisprincipes en regels voor drone vliegen.

De voordelen van het behalen van uw drone opleiding bij Drone Class zijn:

 • Effectief en comfortabel leren
 • Beste digitale leeromgeving
 • Heel veel gratis extra's
 • 95% slagingspercentage
 • Uitstekende klantenservice
Bestel het EU Dronebewijs

Ready for take-off

Deze geslaagde deelnemers hebben een Google review achtergelaten.

Review EU Dronebewijs

Dirk Schouten

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
De online cursus is mij goed bevallen en de stof wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd. Ook de registratie bij de RDW verliep vlekkeloos.
Review drone vliegbewijs

Wim Breeman

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Super duidelijke cursus, goede herhalingsvragen en proefexamens. Goede online lessen en zeer goed te doen voor iedereen. Top!
Review drone certificaat

Emilia Cremonini

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Prima opleiding met duidelijke uitleg en onbeperkte herkansing binnen de 30 dagen toegang. Ik ben er soepel en snel doorheen gegaan.
Review drone brevet

Mario Schoenmakers

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Bij eerste aanblik van de site kun je een deel van de opleiding al bekijken. Dit stond mij direct aan qua uitleg en methodiek. Daarna besteld en aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet het drone brevet eruit?

  Het certificaat is digitaal (pdf document) en heeft het logo van de RDW in de rechter bovenhoek. Ook ziet u het logo van de EASA.

 • Hoe moet ik het drone brevet aanvragen?

  Bij de RDW moet u het drone vliegbewijs zelf regelen, nadat u bent geslaagd. U ontvangt van ons een e-mail. Daarin staat een link waar u op klikt om het drone vliegbewijs digitaal aan te vragen. Zorg dat u DigID bij de hand heeft.

 • Waar is het drone brevet geldig?

  U kunt in alle landen van de EU vliegen met uw drone vliegbewijs. Dit geldt ook voor Zwitserland, Noorwegen en IJsland.

 • Welk drone brevet moet ik als eerste aanvragen?

  De volgorde qua drone brevet is van belang. Vraag eerst het drone vliegbewijs A1-A3 aan en daarna pas het drone vliegbewijs A2.

 • Wat moet ik na afloop nog doen?

  Na ontvangst kun u vijf jaar vliegen met uw drone vliegbewijs. Daarna is verlenging bij de RDW mogelijk, indien u een opfriscursus (zonder examen) heeft gevolgd bij Drone Class.

Experts in drone opleidingen

Drone Class is een gespecialiseerd opleidingsbedrijf in de drone industrie. Een erkende en ervaren opleider voor drone piloten.

Drone Class biedt opleidingen aan voor bedrijven, gemeenten, scholen en particulieren. Vanuit de ervaring met het ontwikkelen van opleidingen en trainingen en de passie voor het vliegen met drones, is de perfecte mix gevonden voor een professionele en toegankelijke opleiding. Daarbij combineert Drone Class vakkennis met de kunst van het uitleggen.

Vanuit Duiven verzorgt Drone Class voor de Benelux en Europa de online opleidingen voor vliegen in de open en specifieke categorie. 

Meer over ons