Inleiding

Drone Class is dé opleider in de open en specifieke categorie. Haal jouw drone brevet in de vorm van een certificaat om onbezorgd en legaal te kunnen vliegen in de EU, Zwitserland, IJsland en Noorwegen.

Online drone brevet halen

Drone Class leidt je op in de digitale leeromgeving met verschillende modulen en oefenvragen. Per drone certificaat ben je ongeveer vier uur kwijt. Dit is afhankelijk van voorkennis en eigen leertempo. Ben je benieuwd? Bekijk onze gratis demo!

Drone brevet verplicht: het examen

Om het drone brevet te behalen start je eerst een online drone cursus met examen.

Het basiscertificaat A1-A3 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en het aanvullende certificaat A2 examen uit 30 meerkeuzevragen. De examens worden online afgenomen en maak je zelfstandig in Online Leren. Na de examens heb je kennis over drone reglementen, mitigerende maatregelen, het plannen van vluchten, toestelkennis en natuurlijk de veiligheid. Bij het A2 examen komt hier meteorologie nog bij.

Zodra de examens afgerond zijn, vraag je zelf het EU Dronebewijs aan bij de RDW.

Luchtvaarttoestellen onder 250 gram

EU Dronebewijs optioneel

Je mag het EU Dronebewijs halen, maar dit is niet verplicht.

Luchtvaarttoestellen vanaf 250 gram

EU Dronebewijs verplicht!

Je haalt altijd en ook als eerste het Basiscertificaat A1-A3.

Lees hoe wij helpen...

Luchtvaarttoestellen (C2 label)

Wil je vliegen in woonwijken?

Je haalt voor dit soort operaties het Aanvullend certificaat A2.

Lees hoe wij helpen...

Registratie piloten/bedrijven

Exploitantnummer RDW

Verplicht voor drone met camera aan boord of vanaf 250 gram.

Aan de slag

Voor de open categorie, bestaat er eigenlijk niet echt een drone brevet. Je kunt het drone brevet beschouwen als een certificaat. In de vorm van een online drone opleiding, kun je dit ‘vliegbrevet’ voor uw drone behalen. Drone Class helpt je om het drone brevet zo gemakkelijk en snel mogelijk te behalen. In een prettige en digitale leeromgeving leer je de basisprincipes en regels voor drone vliegen.

De voordelen van het behalen van jouw drone opleiding bij Drone Class zijn:

 • Effectief en comfortabel leren
 • Beste digitale leeromgeving
 • Heel veel gratis extra's
 • 95% slagingspercentage
 • Uitstekende klantenservice
Bestel het EU Dronebewijs

Ready for take-off

Deze geslaagde deelnemers hebben een Google review achtergelaten.

Review EU Dronebewijs

Dirk Schouten

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
De online cursus is mij goed bevallen en de stof wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd. Ook de registratie bij de RDW verliep vlekkeloos.
Review drone vliegbewijs

Wim Breeman

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Super duidelijke cursus, goede herhalingsvragen en proefexamens. Goede online lessen en zeer goed te doen voor iedereen. Top!
Review drone certificaat

Emilia Cremonini

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Prima opleiding met duidelijke uitleg en onbeperkte herkansing binnen de 30 dagen toegang. Ik ben er soepel en snel doorheen gegaan.
Review drone brevet

Mario Schoenmakers

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Bij eerste aanblik van de site kun je een deel van de opleiding al bekijken. Dit stond mij direct aan qua uitleg en methodiek. Daarna besteld en aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet het drone brevet eruit?

  Het certificaat is digitaal (pdf document) en heeft het logo van de RDW in de rechter bovenhoek. Ook zie je het logo van de EASA.

 • Hoe moet ik het drone brevet aanvragen?

  Bij de RDW moet je het drone vliegbewijs zelf regelen, nadat je bent geslaagd. Je ontvangt van ons een e-mail. Daarin staat een link waar je op klikt om het drone vliegbewijs digitaal aan te vragen. Zorg dat je DigID bij de hand hebt.

 • Waar is het drone brevet geldig?

  Je kunt in alle landen van de EU vliegen met jouw drone vliegbewijs. Dit geldt ook voor Zwitserland, Noorwegen en IJsland.

 • Welk drone brevet moet ik als eerste aanvragen?

  De volgorde qua drone brevet is van belang. Vraag eerst het drone vliegbewijs A1-A3 aan en daarna pas het drone vliegbewijs A2.

 • Wat moet ik na afloop nog doen?

  Na ontvangst kun je vijf jaar vliegen met jouw drone vliegbewijs. Daarna is verlenging bij de RDW mogelijk, indien je een opfriscursus met examen hebt gevolgd bij Drone Class.

In de praktijk

Onze DJI Dock is in augustus 2023 geïnstalleerd en wordt onderhouden door DroneLand in Almere. Wij zijn de eerste onderneming en vliegschool in Nederland, die met deze technologie werkt. Onze voorsprong in productkennis en vaardigheden om met FlightHub 2 te opereren zetten wij graag in voor uw organisatie.

In Duiven kunt u de DJI Dock met DJI M30T in werking zien. Wij vliegen BVLOS op basis van een bedrijfsvergunning van de ILT. Dit betekent dat onze routes vooraf zijn goedgekeurd en hiermee tonen wij aan dat BVLOS operaties in ons land mogelijk zijn.

De toepassing van de dronebox zien wij voor branches, waarin inspecties en automatische controles relevant zijn.

Lees meer