Het team van Drone Class

Goed en efficiënt opleiden. Vanuit deze motivatie zijn wij vijf jaar geleden gestart met het aanbieden van drone opleidingen in Nederland. Inmiddels is Drone Class als erkende vliegschool actief in heel Europa. Met de beste digitale leeromgeving en scherpe prijzen ten opzichte van collega opleiders.

Onze opleidingen voor de open en specifieke categorie worden overal gevolgd. Met een slagingspercentage van ruim 95% ben je bij ons in bekwame handen. Graag ontvangen wij je voor vliegles of praktijkopleiding op ons kantoor in Duiven. We zetten niet alleen de lekkerste cappuccino langs de A12, maar hebben ook de ruimte om met je comfortabel aan tafel te zitten.

Drone Class is in 2018 opgericht door Sander Welgraven en Sem van Geffen. Sander is mede-eigenaar van Drone Class en oud-Nederlands kampioen drone racen. Hij vliegt moeiteloos met drones in allerlei omstandigheden en vindt het leuk om zijn vaardigheden aan je over te brengen. Voor vragen over toestellen, apps en toepassingen kun je altijd bij hem terecht. Sem is mede-eigenaar van Drone Class en verantwoordelijk manager. Met meer dan vijftien jaar ervaring als trainer/ontwikkelaar heeft hij de basis gelegd voor alle succesvolle opleidingen. Voor vragen over wet- en regelgeving kun je altijd bij hem terecht. Drone Class heeft een platte organisatie en een kleine schil van freelancers om zich heen, die operationele taken ondersteunen.

Ga naar Corporate site

Sem van Geffen

Mede-eigenaar

Sem is Verantwoordelijk manager van Drone Class. Hij ontwikkelt opleidingen en verzorgt theorie trainingen. Daarnaast overziet hij alle ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar

Sander is Safety Manager van Drone Class. In 2015 was hij Nederlands kampioen drone racen. Hij verzorgt vlieglessen, praktijktraining, opleidingen en overziet drone toepassingen, zoals mapping en inspecties.

Frederik Otten

Praktijkinstructeur

Frederik houdt van natuur en techniek. Hij heeft in het verleden drones gebouwd en geracet. Vanuit zijn interesse voor drones versterkt hij het team van Drone Class door vlieglessen te verzorgen.

Wouter Welgraven

Examinator

Wouter ontvangt kandidaten en neemt schriftelijke examens af in Nederland. Hij doet dit, op verzoek, voor bedrijven en scholen. Hij heeft jarenlange ervaring in de commerciële dienstverlening.

Onze missie

Wij nemen onze klanten mee in de wereld van drones, zodat zij op creatieve en verantwoordelijke wijze deze technologie kunnen benutten.

Onze kernwaarden

In onze dienstverlening richting de klant willen wij zijn: Innovatief. Efficiënt. Kwaliteit. Servicegericht. Betrouwbaar.

Veelgestelde vragen

 • Is Drone Class een erkende vliegschool?

  Wij zijn door de Nederlandse overheid erkend als vliegschool (NL-RTF-505/3) en aangewezen entiteit UAS (IENW/BSK-2022/267111).

 • Hoeveel deelnemers hebben jullie opgeleid?

  Wij hebben inmiddels ruim 40.000 klanten opgeleid in de open en specifieke categorie.

 • Waar onderscheiden jullie je in t.o.v. andere opleiders?

  Drone Class kijkt no-nonsense naar de eisen die vanuit wet- en regelgeving aan drone piloten worden gesteld. Wij leiden niet langer of zwaarder op dan nodig is.

 • Wat zijn jullie favoriete drones?

  DJI Mavic 3 Pro (Cine), heel fijn om mee te fotograferen/filmen. De M3 Enterprise is perfect voor zakelijk gebruik en de Thermal voegt thermisch infrarood als interessante optie toe. De iconische Inspire 2 en 'golden oldie' Phantom 4 blijven leuk om mee te vliegen.

 • Hoe zien jullie de toekomst van de drone industrie?

  Positief. De kansen liggen in Europa en op lange termijn in de specifieke en gecertificeerde categorie. Wij werken veel samen met drone bedrijven en ook scholen.