Drone Class ontzorgt u

U wilt in de haven van Rotterdam vliegen. Opnames maken in hartje Amsterdam. Vliegen met een toestel van zes kilo in een woonwijk. Buiten zichtsafstand van de piloot vliegen met een drone-in-a-box oplossing. Dit mag helaas niet zomaar. Voor dit soort operaties (en nog vele andere) komt u terecht in de specifieke categorie.

Drone Class kent alle aspecten: Wij helpen u graag met de bedrijfsvergunning, toestelkeuze, software en training die nodig zijn om te kunnen starten.

Wij werken samen met AirHub, marktleider in Nederland op het gebied van vergunningsaanvragen en software om te opereren. Zij helpen u snel en goed verder met de aanvraag richting de ILT. Ook kunt u via het AirHub Drone Operations Platform loggen, vliegen en uw vluchten automatiseren.

Drone Class begeleidt u ondertussen met uw toestel(keuze) en training. Wij leiden u als piloot op om binnen- en buiten zichtafstand te mogen vliegen.

Alles van A tot en met Z regelen via Drone Class:

 • Autorisatie ILT voor het bedrijf
 • Software voor al uw DJI toestellen
 • Opleidingen VLOS en BVLOS
 • Toestel voor uw operaties
 • WA verzekering via Flight Deck
 • Uitstekende klantenservice
Bekijk uw Basisopleiding

Stap 1

Aanvraag starten

Neem met onze partner AirHub contact op voor een intake. Weet snel waar u aan toe bent qua operaties, vergunning, kosten en tijd. Ga naar stap 2.

Stap 2

Opleiding volgen

Haal uw EU Dronebewijs online bij Drone Class. Volg bij ons daarna de basisopleiding voor de specifieke categorie. Verdien uw certificaten van voltooiing.

Stap 3

Toestemming verkrijgen

AirHub zorgt voor alle benodigde analyses en documenten. In overleg met u wordt de aanvraag voor de specifieke categorie ingediend bij de ILT.

Stap 4

Toestel en software

U wordt aangesloten op het AirHub Drone Operations Platform en via Drone Class ontvangt u uw toestel. ILT geeft autorisatie en u kunt starten.

Wat AirHub doet

Zij analyseren uw operatie(s) waaruit alle eisen voortvloeien waar in de specifieke categorie aan moet worden voldaan. AirHub werkt samen met overheden en internationals. Een ervaren en betrouwbare partner.

Wat Drone Class doet

Op basis van de analyse van AirHub leiden wij u op als drone piloot voor de specifieke categorie. Wij leiden u efficiënt op wat resulteert in minder dagen naar school en besparing in de kosten. 

Veelgestelde vragen

 • Wat voor soort operaties?

  Er zijn verschillende operaties die in de specifieke categorie uitgevoerd kunnen worden. Onder andere vliegen in een CTR of havengebied, BVLOS vluchten, transport van goederen en nachtvluchten in Nederland.

 • Welk toestemmingsmiddel is geschikt?

  Voor 'maximale bewegingsvrijheid' in de specifieke categorie adviseren wij om te kiezen voor een SORA, in plaats van een STS of PDRA. U bent dan niet gebonden aan gecontroleerd grondoppervlak en vliegen met C5/C6 label toestel.

 • Wat zijn de kosten voor het bedrijf in de specifieke categorie?

  Dit hangt sterk af van het aantal en de complexiteit van de operatie(s). Lees hier meer over de kosten.

 • Wat zijn de kosten voor de piloot in de specifieke categorie?

  U betaalt voor onze basisopleiding (theorie + praktijkgedeelte VLOS) 1699 euro, inclusief btw.

 • Waarvoor word ik precies opgeleid als piloot?

  U wordt in de specifieke categorie theoretisch opgeleid voor de Europese STS, PDRA's en operaties die voortvloeien uit een SORA waarbij u (B)VLOS vliegt met een multirotor. Daarnaast kunt u, optioneel, praktijktraining met examens volgen.

 • Wat is het AirHub Drone Operations Platform?

  Deze software oplossing helpt u bij het beheren en opschalen van uw drone operatie. Met gebruiksvriendelijke iOS- en Android-apps voor operators in het veld en een uitgebreid webdashboard voor Flight Operations Managers en Safety Managers op kantoor. Plan uw operaties in het veld of op kantoor efficiënt en laat uw drones veilig vliegen, zelfs vanaf een externe locatie.