Drone Class ontzorgt je helemaal

Je wilt in de haven van Rotterdam vliegen. Opnames maken in hartje Amsterdam. Vliegen met een toestel van zes kilo in een woonwijk. Buiten zichtsafstand van de piloot vliegen met een drone-in-a-box oplossing. Dit mag helaas niet zomaar. Voor dit soort operaties (en nog vele andere) kom je terecht in de specifieke categorie.

Drone Class kent alle aspecten: Wij helpen je graag met de bedrijfsvergunning, toestelkeuze, software en training die nodig zijn om te kunnen starten.

Wij werken samen met AirHub, marktleider in Nederland op het gebied van vergunningsaanvragen en software om te opereren. Zij helpen je snel en goed verder met de aanvraag richting de ILT. Ook kun je via het AirHub Drone Operations Platform loggen, vliegen en jouw vluchten automatiseren.

Drone Class begeleidt je ondertussen met de toestel(keuze) en training. Wij leiden je als piloot op om binnen- en buiten zichtafstand te mogen vliegen.

Alles van A tot en met Z regelen via Drone Class:

 • Autorisatie ILT voor het bedrijf
 • Software voor al jouw DJI toestellen
 • Opleidingen VLOS en BVLOS
 • Toestel voor jouw operaties
 • WA verzekering via Flight Deck
 • Uitstekende klantenservice
Bekijk de Basisopleiding

Stap 1

Aanvraag starten

Neem met onze partner AirHub contact op voor een intake. Weet snel waar je aan toe bent qua operaties, vergunning, kosten en tijd. Ga naar stap 2.

Stap 2

Opleiding volgen

Haal het EU Dronebewijs online bij Drone Class. Volg bij ons daarna de basisopleiding voor de specifieke categorie. Verdien jouw certificaten van voltooiing.

Stap 3

Toestemming verkrijgen

AirHub zorgt voor alle benodigde analyses en documenten. In overleg met jou wordt de aanvraag voor de specifieke categorie ingediend bij de ILT.

Stap 4

Toestel en software

Je wordt aangesloten op het AirHub Drone Operations Platform en via ons ontvang je jouw toestel. ILT geeft autorisatie en je kunt starten.

Wat AirHub doet

Zij analyseren uw operatie(s) waaruit alle eisen voortvloeien waar in de specifieke categorie aan moet worden voldaan. AirHub werkt samen met overheden en internationals. Een ervaren en betrouwbare partner.

Wat Drone Class doet

Op basis van de analyse van AirHub leiden wij je op als drone piloot voor de specifieke categorie. Wij leiden je efficiënt op wat resulteert in minder dagen naar school en besparing in de kosten. 

Veelgestelde vragen

 • Wat voor soort operaties?

  Er zijn verschillende operaties die in de specifieke categorie uitgevoerd kunnen worden. Onder andere vliegen in een CTR of havengebied, BVLOS vluchten, transport van goederen en nachtvluchten in Nederland.

 • Welk toestemmingsmiddel is geschikt?

  Voor 'maximale bewegingsvrijheid' in de specifieke categorie adviseren wij om te kiezen voor een SORA, in plaats van een STS of PDRA. Je bent dan niet gebonden aan gecontroleerd grondoppervlak en vliegen met C5/C6 label toestel.

 • Wat zijn de kosten voor het bedrijf in de specifieke categorie?

  Dit hangt sterk af van het aantal en de complexiteit van de operatie(s). Lees hier meer over de kosten.

 • Wat zijn de kosten voor de piloot in de specifieke categorie?

  Jebetaalt voor onze basisopleiding (theorie + praktijkgedeelte VLOS) 1699 euro, inclusief btw.

 • Waarvoor word ik precies opgeleid als piloot?

  Je wordt in de specifieke categorie theoretisch opgeleid voor de Europese STS, PDRA's en operaties die voortvloeien uit een SORA waarbij je (B)VLOS vliegt met een multirotor. Daarnaast kun je, optioneel, praktijktraining met examens volgen.

 • Wat is het AirHub Drone Operations Platform?

  Deze software oplossing helpt je bij het beheren en opschalen van uw drone operatie. Met gebruiksvriendelijke iOS- en Android-apps voor operators in het veld en een uitgebreid webdashboard voor Flight Operations Managers en Safety Managers op kantoor. Plan jouw operaties in het veld of op kantoor efficiënt en laat jouw drones veilig vliegen, zelfs vanaf een externe locatie.