Waarom nodig?

Vlieg onbezorgd en legaal met drones in de EU. Haal jouw EU Dronebewijs. Het is verplicht vanaf 250 gram.

Volg de online opleiding waarmee je voorbereid wordt op het examen. Het EU Dronebewijs bestaat uit twee certificaten: het Basiscertificaat A1-A3 en het Aanvullende certificaat A2. Je haalt eerst A1-A3. A2 heb nodig als je in bebouwde omgeving wilt vliegen met een C2 label drone.

Zodra je het examen gehaald hebt, vraag je het certificaat aan bij de RDW. Gefeliciteerd: Je bent nu een gecertificeerde drone piloot!

Bestel jouw opleiding en maak gebruik van:

 • Gratis naslagwerk
 • €15,- korting op de WA verzekering bij Flight Deck
 • Voordelig geprijsde vlieglessen
 • Uitstekende klantenservice
 • Onbeperkt gratis herexamens
Bestel het EU Dronebewijs

Zekerheid binnen één minuut

Welk certificaat heb ik nodig?

Met onze keuzehulp ontdek je het snel en eenvoudig.

Ready for take-off

Deze geslaagde deelnemers hebben een Google review achtergelaten.

Review EU Dronebewijs

Dirk Schouten

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
De online cursus is mij goed bevallen en de stof wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd. Ook de registratie bij de RDW verliep vlekkeloos.
Review drone vliegbewijs

Wim Breeman

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Super duidelijke cursus, goede herhalingsvragen en proefexamens. Goede online lessen en zeer goed te doen voor iedereen. Top!
Review drone certificaat

Emilia Cremonini

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Prima opleiding met duidelijke uitleg en onbeperkte herkansing binnen de 30 dagen toegang. Ik ben er soepel en snel doorheen gegaan.
Review drone brevet

Mario Schoenmakers

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Bij eerste aanblik van de site kun je een deel van de opleiding al bekijken. Dit stond mij direct aan qua uitleg en methodiek. Daarna besteld en aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet het examen eruit?

  Het Basiscertificaat A1-A3 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Voor het Aanvullende certificaat A2 examen maak je 30 meerkeuzevragen.

 • Is het mogelijk om eventueel te herkansen?

  Zodra je start met de opleiding gaat de 30 dagen toegang in. Binnen deze periode is het mogelijk om het examen gratis te herkansen. Dat geldt voor zowel het Basiscertificaat A1-A3 als het Aanvullende certificaat A2.

 • Bij wie vraag ik mijn EU Dronebewijs straks aan?

  Na het succesvol afronden van het examen vraag je zelf het EU Dronebewijs aan bij de RDW. Voor € 10,- per certificaat regelen zij de afgifte.

 • Moet ik mijzelf nog registreren als drone piloot?

  Ja, dit is verplicht voor drones vanaf 250 gram of lichtere drones met een camera. Je registreert zich bij de RDW. Je betaalt eenmalig € 23,-, waarna je vervolgens jaarlijks € 13,- betaalt voor verlenging.

 • Is een WA verzekering voor mijn toestel verplicht?

  Wij raden zeker aan om jouw drone te verzekeren. Het is echter pas in Nederland verplicht bij toestellen vanaf 20 kilo of operaties in de specifieke categorie.