Bosbeheer in het buitenland

Het bedrijf

FlyingBasket ontwikkelt onbemande luchtvaartuigen, die zware ladingen vervoeren naar bergachtige gebieden, eilanden en andere afgelegen gebieden. Naast ladingtransport bieden zij op verzoek diensten voor civiele bescherming, kabelverlenging, monitoring, multisensor-analyse en andere gepersonaliseerde diensten.

De piloot

Moritz Moroder is CEO van het Italiaanse bedrijf FlyingBasket en Verantwoordelijk manager. FlyingBasket begon in 2015 toen hij samen met zijn broer aan het hiken was in de Dolomieten en zij zagen dat een helikopter voedsel afleverde bij een berghut. Het idee om een helikopter te vervangen door een drone was al snel gerealiseerd.

De toepassing

BaySF, staatsbosbeheer in de Duitse deelstaat Beieren, plant elk jaar 6 miljoen jonge bomen om de lokale biodiversiteit te vergroten en bosecosystemen te versterken. Deze herbeplanting is een uitdaging, vooral op steile en afgelegen terreinen.

Behoefte en oplossing

FlyingBasket heeft een model, de FB3, ontwikkeld waarmee kleine partijen bomen worden afgeleverd, vlakbij in de buurt van de plaats waar ze daadwerkelijk worden geplant. Dit bespaart tijd en de inzet van helikopters. Moritz wilde zijn kennis over de specifieke categorie zo snel mogelijk verzilveren met een certificaat van voltooiing en kwam hiervoor uit bij Drone Class.

Bestel basisopleiding

Over het toestel

Met de FB3 heeft FlyingBasket een eigen ontwikkeld platform voor de specifieke categorie, dat voor het vervoer van verschillende payload kan worden gebruikt. De drone is een 70 kilo zware octocopter, die 100 kilo lading kan vervoeren.

Over de operaties

FlyingBasket heeft in samenwerking met de Duitse luchtvaartinspectie LBA de operaties en benodigde toestemmingen geregeld. Een Europese primeur voor de eerste buitenlandse operatie in de specifieke categorie.

Veelgestelde vragen

 • Hoe is de aanvraag bij de LBA tot stand gekomen?

  FlyingBasket heeft de aanvraag voor de specifieke categorie in samenwerking met de luchtvaartautoriteit geregeld.

 • Hoe is de piloot opgeleid?

  Moritz heeft bij Drone Class de online theorie van de basisopleiding in de specifieke categorie in het Engels afgerond.

 • Wat is de winst voor het bedrijf?

  FlyingBasket is gereed voor operaties in de specifieke categorie en kan nog meer buitenlandse opdrachten toevoegen aan haar portfolio.

 • EU Dronebewijs
 • Opdrachtgevers drone vliegbewijs
 • Opdrachtgevers EU dronebewijs
 • EU Dronebewijs
 • Opdrachtgevers drone brevet
 • Opdrachtgevers drone opleiding

Experts in drone opleidingen

Drone Class is een gespecialiseerd opleidingsbedrijf in de drone industrie. Een erkende en ervaren opleider voor drone piloten.

Drone Class biedt opleidingen aan voor bedrijven, gemeenten, scholen en particulieren. Vanuit de ervaring met het ontwikkelen van opleidingen en trainingen en de passie voor het vliegen met drones, is de perfecte mix gevonden voor een professionele en toegankelijke opleiding. Daarbij combineert Drone Class vakkennis met de kunst van het uitleggen.

Vanuit Duiven verzorgt Drone Class voor de Benelux en Europa de online opleidingen voor vliegen in de open en specifieke categorie. 

Meer over ons