Preview: DJI Mavic 3 Pro

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

DJI heeft zijn nieuwste drone gepresenteerd, de DJI Mavic 3 Pro. Eerder verschenen de DJI Mavic 3, DJI Mavic 3 Cine en de DJI Mavic 3 Classic. Met de DJI Mavic 3 Pro telt de DJI Mavic 3 serie nu vier verschillende versies. In deze blog bespreken wij alle nieuwe specificaties van de DJI Mavic 3 Pro en geven wij onze eerste indruk.

Verschillende opties voor het aanschaffen van de DJI Mavic 3 Pro

De DJI Mavic 3 Pro is verkrijgbaar met diverse opties. Je kunt de drone besturen met de RC-controller of de RC Pro-controller. Beiden zijn verkrijgbaar als onderdeel van de Fly More Combo. Bovendien is er een speciale Cine versie van de Mavic 3 Pro, die geleverd wordt als Premium Combo. Daarnaast zijn er verschillende accessoires beschikbaar, zoals wide angle lenzen en ND-filters.

Als je extra zekerheid wilt, kun je kiezen voor één- of tweejarige Care Refresh service bij het bestellen van de DJI Mavic 3 Pro of DJI Mavic 3 Pro Cine.

Wat zit er in de DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo?

De DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo is een volledig pakket voor het vliegen met de drone. In de Fly More Combo zit de benodigde accessoires zoals: extra batterijen, extra propellers, ND Filters, een oplaadstation en opberghoes. De DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo wordt geleverd met:

 • 1x DJI Mavic 3 Pro
 • 1x DJI RC of DJI RC Pro
 • 1x DJI RC Pro Control Sticks
 • 3x Mavic 3 Intelligent Flight-batterijen
 • 6x Low-Noise Propellers (Pair)
 • 1x DJI 100w Oplader
 • 1x DJI Battery Charging Hub
 • 1x Mavic 3 Pro Storage Cover
 • 1x Mavic 3 Pro ND- filterset (ND8/16/32/64)
 • 1x Type-C kabel
 • 1x DJI Mavic 3 Tas

DJI Mavic 3 Fly more combo

Cameramodule van de DJI Mavic 3 Pro: alle details

Waarmee de DJI Mavic 3 Pro het meest opvalt is zijn nieuwe cameramodule. De DJI Mavic 3 Pro beschikt over drie camera’s: een hoofdcamera en twee telelenscamera’s. Je kunt op de controller gemakkelijk tussen de verschillende camera’s wisselen, waardoor de mogelijkheden en perspectieven eindeloos worden.

In onderstaand tabel worden de specificaties van de verschillende camera’s weergegeven:

Camera

Sensor

Diafragma

Brandpunt

Resolutie  

Zoom

Hoofdcamera

4/3 CMOS Hasselblad

f/2.8-f/11

24 mm

5.1k/120 fps
20 MP

3x digitaal

Telelens

1/1,3-inch CMOS Hasselblad

f/2.8

70 mm

4k / 60 fps
48 MP

3x optische zoom

Telelens

1/2-inch CMOS Hasselblad

f/3.4

166 mm

4k / 60 fps
12 MP

7x optische zoom

28 x hybride zoom

DJI Mavic 3 Pro 3 verschillende foto's

De DJI Mavic 3 Pro bevat een nieuwe 10-bits D-Log M-kleurmodus. Deze vernieuwde kleurmodus maakt het natuurlijke kleurgradaties met vele details mogelijk. Hierbij wordt kwaliteit van de beelden en details bewaard. 

De grootste upgrade ten opzichte van de DJI Mavic 3, is de extra zoomcamera. Met de 166 mm zoom camera kan het beeld tot 7x optisch vergroot worden en tot 28x hybride ingezoomd worden. Met een diafragma van f/3.4 en een opnamekwaliteit van 4K/60 fps video en 12 MP foto worden de kleine details vastgelegd.

Ook de camerakwaliteit van de hoofdcamera is verbeterd. De maximale opnamekwaliteit van de DJI Mavic 3 Pro is 5.1k / 50 fps.

Upgrade: DJI Mavic 3 Pro Cine

De DJI Mavic 3 Pro is ook beschikbaar als Cine versie. Met de DJI Mavic 3 Cine worden alle camera’s ondersteund door Apple ProRes 422 HQ-, Apple ProRes 422- en Apple ProRes 422 LT-codering. Daarnaast beschikt de DJI Mavic 3 Pro Cine over een interne ingebouwde opslag van 1 TB SSD en 10 GB/s lightspeed.

DJI Mavic 3 Pro Cine

DJI Mavic 3 Pro: Vliegfuncties

De volgende vebeteringen zijn merkbaar:

 • Uitstekende vliegtijd tot 43 minuten
 • Vernieuwde obstakeldetectie technologie

De DJI Mavic 3 Pro heeft een vliegtijd van maximaal 43 minuten per accu. De drone kan langer in de lucht blijven waardoor het perfecte shot gecreëerd kan worden zonder onderbrekingen.

Ook zijn de obstakelsensoren van de DJI Mavic 3 Pro verbeterd. De drone beschikt over Omnidirectionele Obstacle Sensing en APAS 5.0. Dit houdt in dat de drone gebruik maakt van acht groothoekzichtsensoren en vision computer-engine, die obstakels in alle richtingen detecteert. Een veilig vliegroute wordt gecreëerd en botsingen worden voorkomen.

DJI Mavic 3 Por Tele camera

Wat kost het aanschaffen van de DJI Mavic 3 Pro?

De prijs van de DJI Mavic 3 Pro is afhankelijk van de accessoires die je bij de drone kiest. De Cine versie van de DJI Mavic 3 is het duurst. Bezit je al de nodige DJI accessoires dan kun je de drone ook los bestellen.

De prijzen, die DJI hanteert, staan in onderstaande tabel:

Omschrijving

Prijs

DJI Mavic 3 Pro Cine (RC Pro) + Premium Combo

€ 4599

DJI Mavic 3 Pro (RC Pro) + Fly More Combo

€ 3499

DJI Mavic 3 Pro (RC) + Fly More Combo

€ 2799

DJI Mavic 3 Pro (RC)

€ 2099

Hieronder nog een specificatie van de DJI Mavic 3 Pro.

DJI Mavic 3 Pro camera specificaties

Onze eerste indruk van de DJI Mavic 3 Pro

DJI heeft zoals altijd een drone van hoge kwaliteit uitgebracht. Zowel de hardware als de software als de camera module zien er geweldig uit. De grootste vernieuwing is natuurlijk de camera module.

Net als bij de eerdere versies van de DJI Mavic 3 is de camerakwaliteit van de DJI Mavic 3 Pro waanzinnig. Met een cameraresolutie van 5.1k/50fps maakt de DJI Mavic 3 Pro haarscherpe opnames.

Uiteraard is de derde telelens camera de grootste toevoeging op de DJI Mavic 3 Pro, waar de opnames met de telelens van de DJI Mavic 3 onscherp konden worden is dit met de DJI Mavic 3 Pro verleden tijd.

Het is een fantastisch toestel, maar met een prijskaartje. De drone is de investering waard voor piloten die zich voornamelijk richten op videografie en fotografie. Reden om de DJI Mavic 3 Pro aan te schaffen zijn:

 • Fantastische foto- en videokwaliteit
 • Een drone die beschikt over drie camera’s
 • Tot 7x optische zoom en 28 x hybride zoom
 • Een drone die verschillende perspectieven kan vastleggen
 • Geschikt voor parallaxing effect

DJI Mavic 3 Pro in de lucht

Heb ik een EU Dronebewijs nodig voor de DJI Mavic 3 Pro?

De DJI Mavic 3 Pro heeft een gewicht van 958 gram, inclusief accu's en gimbal. De Cine versie weegt 963 gram. DJI heeft aangegeven dat de drone het C2-label draagt, wat betekent dat operaties in bebouwde omgeving (subcategorie A2) in de open categorie mogelijk zijn.

Haal bij ons het A1-A3 en A2 certificaat.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven