Preview: DJI Inspire 3

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

We hebben er maar liefst zeven jaar op moeten wachten! Na de Inspire 2 heeft DJI eindelijk een opvolger aangekondigd: de Inspire 3. Als het gaat om drones voor professionele luchtfotografie en videografie, is DJI een naam die synoniem staat voor innovatie en kwaliteit. DJI heeft opnieuw de lat hoger gelegd met de lancering van de DJI Inspire 3, de nieuwste toevoeging aan hun indrukwekkende line-up van drones. Met geavanceerde functies en verbeterde prestaties is de DJI Inspire 3 een krachtige tool voor professionele filmmakers, fotografen en andere creatievelingen die op zoek zijn naar de beste drone-ervaring.

In deze blog gaan we dieper in op de hoogtepunten van de DJI Inspire 3 en hoe deze drone kan helpen om adembenemende beelden vast te leggen.

Wat zijn de hoogtepunten?

De DJI Inspire 3 biedt professionele film- en videomakers:

  • Mogelijkheid om in max. 8K opnames te maken
  • CinemaDNG en Apple ProRes (aparte licenties)
  • Dual-Native ISO
  • Verwisselbare lenzen
  • 360º Obstakeldetectie
  • RTK ondersteuning
  • Maximale snelheid van 94 km/u
  • Vliegtijd van 28 minuten
  • Inclusief 1 TB SSD opslag

De Inspire 3 wordt geleverd met de DJI RC Pro Plus smart controller.

DJI Inspire 3

Intelligente vliegmodi

De DJI Inspire 3 wordt geleverd met verschillende intelligente vliegmodi, zoals Waypoint Pro voor geprogrammeerde routes en 3D Dolly voor gemakkelijke crane- en dollyshots. Spotlight Pro maakt het eenvoudig om personen of voertuigen te herkennen en te volgen, waardoor unieke en dynamische beeldcomposities mogelijk worden. DJI heeft de Inspire 3 uitgerust met geavanceerde sensoren en technologieën om veilig vliegen te bevorderen. De drone heeft een 360º obstakeldetectiesysteem dat objecten in alle richtingen kan detecteren en vermijden, waardoor de kans op botsingen wordt verminderd. Daarnaast is de Inspire 3 voorzien van DJI's AirSense-technologie, waarmee piloten worden gewaarschuwd voor naderende vliegtuigen in de omgeving.

Inspire 3 een nieuwe standaard in de filmindustrie

RC Plus-controller

De Inspire 3 wordt bestuurd met behulp van de RC Plus-controller, waarmee je de live videostream vanuit de drone in 1080p HD met 60 fps kunt bekijken op het 7-inch scherm. De O3 videotransmissie zorgt voor heldere beelden. De DJI Pilot 2-app is geïnstalleerd op de controller, waarmee je de drone kunt instellen en de camera kunt bedienen. Als je de Inspire 3 wilt gebruiken in de dual operator-modus, kun je twee RC Plus-controllers koppelen. Het bereik van de controller is maximaal 15 km in de single controller-setup en 12 km in de dual operator-setup. De RC Plus heeft ook een HDMI-uitgang voor het aansluiten van een externe monitor.

Net als de Inspire 2 heeft de Inspire 3 ook een FPV-camera voor de drone-operator, die beelden weergeeft in 1080p HD met 60 fps. De FPV-camera is ook bruikbaar in het donker dankzij de lichtgevoelige sensor, die door DJI wordt aangeduid als "Night Vision".

Zenmuse X9-8K Air camera

Zenmuse X9-8K Air camera: De camera op de DJI Inspire 3, de Zenmuse X9-8K Air camera, is het paradepaardje van het toestel. Met een 35mm fullframe CMOS-sensor kan deze camera adembenemende videobeelden vastleggen in verbluffende 8K-resolutie, met een maximale framerate van 75 fps in ProRes RAW of 25 fps in CinemaDNG en een dynamisch bereik van 14+ stops. Dual Native ISO zorgt voor hoogwaardige beelden, zelfs bij weinig licht, en de mogelijkheid om 360º te draaien biedt flexibiliteit bij het vastleggen van de gewenste beeldhoeken.

Dynamic range van de Inspire 3

De vastgelegde beelden kunnen worden opgeslagen in CinemaDNG of ProRes RAW. Deze twee formaten bieden de mogelijkheid om filmbeelden met of zonder compressie op te slaan, afhankelijk van de postprocessing workflow. De camera wordt geleverd met een 1 TB SSD voor opslag. Met de Zenmuse X9 Air kunnen foto's worden gemaakt met een maximale resolutie van 8192 x 5456 pixels. De opnames kunnen worden opgeslagen in JPG of DNG-RAW formaat.

C3 label voor de Inspire 3

De DJI Inspire 3 heeft een gewicht van net geen 4 kilo, inclusief accu's, gimbal en SSD, en wordt geleverd met opvouwbare propellers voor snel opzetten. DJI heeft aangegeven dat de drone desondanks het C3-label draagt, wat betekent dat operaties in bebouwde omgeving (subcategorie A2) helaas niet in de open categorie mogelijk zijn. De drone is voor professionele film- en videomakers geschikt in de specifieke categorie. U kunt bij ons bestellen (vanaf eind mei leverbaar).

Inspire 3 met lenzen

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven