Plus zet je aan het vliegen!

Deze blog wordt u aangeboden door Drone Class, uw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Het nieuwe jaar 2024 is begonnen en dus is het weer tijd voor verschillende activiteiten. Met Drone Class Plus bieden we je niet alleen toegankelijke online cursussen, maar ook leuke fysieke activiteiten, waarbij je zelf kunt vliegen en andere dronepiloten ontmoet.

Samen vliegen

Afgelopen zaterdag 27 januari vlogen wij weer met een groepje leden. Deze keer niet op onze oefenlocatie in Duiven (het was te modderig daar), maar bij het mooi gelegen strandbad in Giesbeek. Met ongeveer acht personen werd het een zonnige en gezellige vliegmiddag daar.

Themamiddagen

BVLOS met DJI Dock

Naast het vliegen ben je ook van harte welkom op onze themamiddagen. Over anderhalve week staat het thema BVLOS centraal. Graag vertellen wij je hoe wij met dit soort operaties zijn begonnen, waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe een dronebox werkt. Uiteraard laten wij je onze DJI Dock zien.

Excursies

Excursie Heusden

Een paar keer per jaar trekken we er samen op uit. Oefenen in Duiven is en blijft gezellig, maar het wordt nòg leuker als er iets te zien valt. Zo waren wij vorig jaar al aan het vliegen in Nijmegen en Heusden. In maart hopen wij (inmiddels al vol) een selecte groep leden de mogelijkheid te bieden om in hartje Amsterdam met ons te vliegen. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang!

Er komen nog meer excursies. Zo willen we o.a. nog naar Zandvoort aan Zee.

Online cursussen op je eigen tempo

DJI Mavic 3 Pro

Drone Class Plus heeft ook een online gedeelte. Wij hebben voor jou uitgebreide lessen klaar staan over drone fotografie en videografie. Door middel van korte, heldere presentaties en videotutorials leer je alles over het maken en bewerken van opnames. De lessen zijn bedoeld voor beginners, die nog weinig tot geen ervaring hebben met foto- en videografie.

In de cursus fotografie en videografie komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Eerste paar valkuilen (en oplossingen)
  • Gouden driehoek (incl. belichting)
  • Camera instellingen
  • Toestelkeuze
  • Compositie mogelijkheden
  • Opbouw van een video
  • Nabewerking in Adobe Lightroom (CC) en Premiere Pro

Probeer Drone Class Plus gratis uit

Enthousiast geworden? Via deze link krijg je één maand gratis toegang tot alle cursussen en fysieke activiteiten. Sluit je nu aan bij onze community.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven