Excursie Heusden

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Het vestingstadje Heusden in Noord-Brabant vormde afgelopen zaterdag het decor tijdens een nieuwe excursie voor Drone Class Plus leden.

Heusden vanuit de lucht

Samen met verschillende recreatieve en professionele dronepiloten spraken we af in één van de oude vestingstadjes die Nederland rijk is, Heusden. Met een historisch hart aan de monding van de Maas, vestingwerken en kraanwerven is het een mooie plaats om opnames te maken. Uiteraard binnen de limieten van het plaatselijke laagvlieggebied. 

Excursie Heusden met Drone Class Plus

Vlieginstructie en vrij vliegen

Deze keer gingen we in twee groepjes uiteen. De groep piloten, die al wat meer ervaring had, ging naar de dijk om het stadje vanuit de lucht te verkennen. Met de groep beginnende piloten startten we eerst rustig op met een korte vlieginstructie. Vragen als "Hoe moet ik eigenlijk mijn vlucht starten?", "Hoe werkt Return to Home?" en "Hoe kan ik een mooi rondje vliegen om de molen" werden beantwoord. Uiteindelijk kwamen we allemaal weer bij elkaar om mooie shots te maken. De middag werd daarna gezellig afgesloten in 't IJshuys van Heusden.

Enkele reacties:

  • "Erg leuk om andere mensen met dezelfde interesse te ontmoeten."
  • "Ik vind het prettig dat er ook andere beginners bij zijn, zodat ik niet de enige ben!"
  • "Fijn dat jullie erbij zijn om even te helpen als ik een vraag heb."

Sluit je aan bij onze community

Naast online cursussen over fotografie en videografie bieden wij met Drone Class Plus verschillende fysieke activiteiten buiten aan. Na het succes van de eerste excursie begin juni, merken wij dat er stiekem best veel behoefte is aan 'samen'. Juist tijdens zo'n middag kun je elkaar ontmoeten en leren in een ontspannen sfeer. Begin september is er weer een vliegmiddag en verderop nog een excursie naar Zandvoort, waar je je voor kunt aanmelden.

Word lid van Drone Class Plus en ontvang de eerste maand gratis.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven