Aankomende excursies

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Nederland is mooi, zeker vanuit de lucht. Tijd om je drone te gebruiken. Ontdek met ons de mooiste plekken en leg deze bijzondere plekken met jouw toestel vast!

Drone Class Plus

Onze community bestaat uit een gezellige groep recreatieve en professionele piloten, die elkaar een aantal keer per jaar ontmoeten. Samen stoffen we regelmatig onze drones af en bezoeken we interessante plekken om te vliegen. Dit doen we o.a. tijdens excursies. In deze blog vind je een overzicht van aankomende excursies.

Waar er sprake is van een no-fly zone, regelen wij vooraf toestemming met de betreffende autoriteit om ter plekke te mogen vliegen. Drone Class heeft een bedrijfsvergunning van de ILT om in de specifieke categorie te opereren.

's-Hertogenbosch

De cultuurstad van het Zuiden heeft een fantastische binnenstad, met de 73 meter hoge Sint-Janskathedraal (zie detailfoto) als letterlijk hoogtepunt. Ook laten we je kennismaken met de wijk 'Zuid' waar het Provinciehuis staat en waar een heuse rij aan flatgebouwen je verwelkomt richting de historische binnenstad.

Begin september 2024 gaan we naar deze stad. De overige excursies plannen we in 2025.

Arnhem

De hoofdstad van de provincie Gelderland heeft een unieke ligging aan de rivier de Rijn en de aangrenzende Veluwezoom, die voor glooiing in het landschap zorgt. Het is tevens een beetje 'onze' thuisstad. Dankzij onze bedrijfsvergunning kunnen we je meenemen naar het mooie Sonsbeek en aan de rand van het centrum beelden van deze prachtige stad maken.

Rotterdam (Kop van Zuid)

Inmiddels hebben we ervaring met een excursie in een CTR en willen wij onze Drone Class Plus leden de kans bieden om op één van de bekendste plekken in Nederland te vliegen: de kade langs de Erasmusbrug! Wij zorgen voor toestemming van de toren en aanwezige RT. Dankzij onze erkenning voor STS/PDRA praktijk kunnen we je laten vliegen onder onze begeleiding en met onze toestellen.

Waarom Plus misschien iets is voor jou?

We hebben een community van enthousiaste mensen:

 • Zowel recreatieve als professionele piloten
  Van startend tot ervaren, iedereen is welkom.
 • Ontspannen vliegen in een groep
  Voor als je een paar keer per jaar samen met anderen wilt vliegen.
 • Weer iets nieuws leren
  Een handige instelling, beeld maken, andere toestellen zien enz.

Naast excursies hebben wij ook themamiddagen en online cursussen.

Drone Class Plus is een lidmaatschap, dat je gratis kunt uitproberen.

Bourtange

Het klinkt een beetje als 'Frankrijk' en het wordt misschien een eindje rijden voor de meesten, maar in elk geval niet naar het zuiden. Bourtange is een fotogeniek vestingstadje in het oosten van de provincie Groningen, tegen de grens met Duitsland. Volgens sommige kenners de mooiste vesting van ons land.

Laten we, na Heusden (vorig jaar), eens gaan kijken of dit klopt. We vliegen binnen de limieten van het plaatselijke laagvlieggebied.

Kasteel de Haar / Puzzeleiland

Tot slot hebben wij nog twee locaties in petto, die vlak bij elkaar in de buurt liggen en we eerder al in onze blog 'De 10 mooiste drone locaties in Nederland' lieten zien. Puzzeleiland is een leuke tussenstop voor de hoofdattractie van deze excursie, Kasteel de Haar. Het grootste kasteel van Nederland, omgeven door prachtige tuinen en bossen. We kunnen haast niet wachten...

Hoe kun je meedoen?

Als lid van Drone Class Plus kun je je inschrijven voor excursies in onze digitale leeromgeving. Lid worden kan via het afsluiten van een maand- of jaarabonnement. Dan heb je tevens toegang tot onze online cursussen, speciaal voor beginners en licht-gevorderden.

In de cursus fotografie en videografie komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Eerste paar valkuilen (en oplossingen)
 • Gouden driehoek (incl. belichting)
 • Camera instellingen
 • Toestelkeuze
 • Compositie mogelijkheden
 • Opbouw van een video
 • Nabewerking in Adobe Lightroom (CC) en Premiere Pro

Enthousiast geworden? Via deze link krijg je één maand gratis toegang tot alle cursussen en fysieke activiteiten. Sluit je nu aan bij onze community.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven