Start invoering

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

In de afgelopen jaren is er op Europees niveau toegewerkt naar invoering van de nieuwe drone regels. Na een vertraging van een halfjaar gaat het op 31 december 2020 dan eindelijk gebeuren. De nieuwe Europese wet- en regelgeving treedt in werking. De drone industrie treedt een nieuw tijdperk binnen.

Start opleidingen

Wanneer kunt u het EU Dronebewijs halen?

Particulieren

Vanaf 1 januari a.s. mogen wij u opleiden. U kunt het EU Dronebewijs bij ons alvast pre-orderen. Abonneert u zich op onze nieuwsbrief voor meer informatie.

Bedrijven

In 2020 blijven ROC en ROC-light onveranderd van kracht. Na 30 december 2020 kunt u nog één jaar onder deze bedrijfsvergunning opereren. U moet dan ingeschreven staan in het nieuwe Europese droneregister.

Ook bedrijven leiden wij vanaf 1 januari a.s. op voor de open en specifiek categorie.

Tijdspad

Belangrijke data om in de gaten te houden vindt u hieronder.

Verzamelregeling

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een grote verzamelregeling voor, die door de Eerste en Tweede Kamer heen moet, met inspraakmogelijkheden. Eisen aan drone opleiders is onderdeel van dit pakket.

Waarom gaat dit lukken?

De Nederlandse overheid is op basis van de Europese wet- en regelgeving, die per 31 december a.s. in werking treedt, verplicht om u op te (laten) leiden voor de open en specifieke categorie. De verantwoordelijkheid ligt bij het ministerie, de RDW en de ILT om alles op tijd in orde te hebben.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven