Crew Resource Management training

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Voor grotere flight crews is er nu speciale training met simulatie in de praktijk beschikbaar, in samenwerking met AirHub en SimFlying Amsterdam.

Crew Resource Management

Soms vraagt een complexere drone operatie in de specifieke categorie om een grotere flight crew dan alleen een gezagvoerder met eventuele waarnemer. In de luchtvaart helpen de principes van Aeronautical Decision Making (ADM), waar Crew Resource Management (CRM) onder valt, om niet alleen technische vaardigheden, maar ook niet-technische vaardigheden van de flight crew te testen.

NOTECHS framework

Binnen het NOTECHS framework, dat centraal staat in het online theoriegedeelte van de training komen de onderdelen organisatie, leiderschap, samenwerking, besluitvorming en situationeel bewustzijn aan bod. U krijgt kennis aangeboden over wat er komt kijken bij het functioneren van een team en wat er wordt bedoeld met belangrijke termen, zoals workload management en task sharing. Met behulp van een handige checklist kunt u voor uzelf en uw team nagaan waar eventuele aandachtspunten liggen.

Levensechte simulatie in de cockpit

Heeft u behoefte aan praktische training in een multi crew co-operation (MCC)? Dan biedt SimFlying in Aalsmeer u een interessante simulatie aan, waarbij u een uitstapje maakt naar de bemande luchtvaart. In de cockpit van een Boeing 737 worden verschillende (nood)situaties nagebootst en ervaart u hoe je workload management en task sharing kunt toepassen. Onder begeleiding van een ervaren instructeur en een medewerker van AirHub oefent u samen met uw collega's. De simulatie duurt twee tot drie uur in totaal.

Aanmelden

U kunt vanaf nu de training CRM/MCC bestellen. De theorie wordt afgesloten met een kort online examen en certificaat van voltooiing. 

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven