De beste drones voor beginners

Wil je gaan beginnen met drone vliegen, maar heb je geen idee welke drone je moet aanschaffen? Hier vertellen wij je waar je op moet letten wanneer je een drone gaat aanschaffen en wat de beste drones voor beginners zijn.

De beste drones voor beginners

Zelf vliegen wij al geruime tijd met drones. Door de jaren heen hebben wij verschillende drones geprobeerd en gevlogen. Wij bieden ook vliegles aan beginnende drone piloten aan. In deze vliegles wordt de besturing uitgelegd en kunnen verschillende drones worden geprobeerd. Onze favoriete drones voor de beginnende drone piloten staan hieronder opgesomd

Belangrijke specificaties voor beginnende drone piloten

Er zijn een aantal drone eigenschappen die voor beginnende drone piloten goed van pas kunnen komen. Fijne drone specificaties zijn:

 • Goede camerakwaliteit
 • Obstakeldetectie
 • Voldoende vliegtijd
 • Vliegfuncties
 • Gemakkelijke besturing

Als beginnende drone piloot is obstakeldetectie een must. Vlieg je dicht bij een obstakel dan zal de drone uitwijken om het obstakel te vermijden. Met obstakeldetectie worden vervelende crashes voorkomen. Koop een drone die gemakkelijk te besturen is. Hierbij is GPS belangrijk, een controller met scherm of aansluiting op telefoon en een return to home functie. Deze functies maken het besturen van een drone een stuk gemakkelijker. Een ruime vliegtijd zorgt ervoor dat je voldoende tijd hebt om de drone in de lucht te positioneren. Je kunt even aan de drone en de besturing wennen en je hebt voldoende tijd om met verschillende perspectieven opnames te maken. Vliegfuncties kun je gebruiken om mooie opnames te maken. De drone kan bijvoorbeeld een onderwerp automatisch blijven volgen of een route vliegen. Met deze vliegfuncties kun je gemakkelijk mooie opnames maken. Uiteraard is ook de kwaliteit van de camera van belang zodat je mooie resultaten kunt behalen.

Aan de hand van deze specificaties kun je drones met elkaar vergelijken en de drone die bij jouw wensen past selecteren. In onze blog over drone specificaties gaan we dieper in op de verschillende specificaties van drones.

  DJI Mini 4 Pro

  DJI Mini 4 Pro

  De DJI Mini 4 Pro is een fantastische drone voor beginners. Laat je niet leiden door zijn kleine formaat, deze drone beschikt over de nodige vliegfuncties en kwaliteiten. Met een camera kwaliteit van 48MP fotografie en 4k/100fps videografie behaald de DJI Mini 4 Pro fantastische resultaten.

   DJI Mini 4 Pro Beste drone voor beginners

  Specificaties DJI Mini 4 Pro

  Gewicht: 248 gram
  Vliegtijd: 34 minuten
  Fotoresolutie: 48 MP
  Filmresolutie: 4K/60fps
  Camera sensor: 1/1.3 CMOS
  Obstakel detectie: Ja
  Prijs: va €799,-

  Bestel de DJI Mini 4 Pro

  De DJI Mini 4 Pro is geschikt voor beginnende drone piloten, deze drone is gemakkelijk te vliegen is en beschikt over obstakel sensoren. Deze bevinden zich aan de onderkant, voorkant en aan de bovenkant van de drone. Een functie die je als beginnende drone piloot graag wilt hebben. Dit kan namelijk voorkomen dat je tegen obstakels aanvliegt.

  De DJI Mini 4 Pro beschikt ook over de vliegfunctie FocusTrack waarmee de drone het onderwerp blijft volgen. Een fijne functie voor beginnende drone piloten. Met Focus Track hoef je alleen het onderwerp hoeft te selecteren. De drone neemt hierna de besturing over en zorgt voor fantastische, gestabiliseerde beelden.

  Belangrijkste specificaties van de DJI Mini 4 Pro:

  • Laag gewicht en klein formaat
  • Obstakeldetectie in alle richtingen
  • Smart controller of smartphone controller
  • Behoorlijke camerakwaliteit (gezien de sensorgrootte)

  DJI Mavic 3 Classic, profesionele eerste drone

  DJI Mavic 3 Classic

  De DJI Mavic 3 Classic is geschikt voor de beginnende drone piloot die aan de slag wil met film maken en fotografie. Het is een toestel, die in zeer hoge kwaliteit opnames kan maken. De DJI Mavic 3 Classic beschikt over een sensor met groot dynamisch bereik, waardoor je zelfs bij weinig licht scherpe beelden zonder ruis kunt opnemen.

  beste drone met camera DJI Mavic 3 Classic 

   

  Specificaties DJI Mavic 3 Classic

  Gewicht: 895 gram
  Vliegtijd: 46 minuten
  Fotoresolutie: 20 MP
  Filmresolutie: 5.1K/50fps | 4K/120fps
  Camera sensor: 4/3 CMOS Hasselblad camera
  Diafragma: f/11 tot f/2.8
  Obstakel detectie: Ja
  Prijs: va €1.499,-

  Bestel de DJI Mavic 3 Classic

  De DJI Mavic 3 Classic is van alle functies voorzien. De drone beschikt over 360 obstakel detectie, in Normal mode en Sport mode. In ruimtes met veel obstakels weet de DJI Mavic 3 Classic deze te detecteren en vermijden. De drone beschikt over ActiveTrack 5.0. Deze functie zorgt ervoor dat de drone een object blijft volgen, ook tijdens een achterwaartse of zijwaartse vlucht. De DJI Mavic 3 Classic kan het object weer detecteren wanneer deze uit beeld verdwijnt.

  Met een vliegduur van 46 minuten kun je elk perspectief vastleggen zonder onderbreking. Het toestel kan besteld worden met een Fly More Combo waardoor je meerdere accu’s en accessoires geleverd krijgt. Genoeg vliegminuten om het toestel te leren kennen en perfecte opnames te creëren.

  DJI Air 3

  DJI Air 3

  De DJI Air 3 is de beste drone voor het maken van social media content. De DJI Air 3 is uitgerust met een groothoeklens en een telelens. Er is een mogelijkheid om verticale videobeelden op te nemen, hiervoor wordt het beeld verticaal uitgesneden. De groothoeklens kan fotograferen in 48 Mega Pixels RAW en opnemen in een videoresolutie van 4K 100 fps.

  Beste drone voor social media content DJI Air 3 

  Specificaties DJI Air 3

  Gewicht: 720 gram
  Vliegtijd: 46 minuten
  Camera’s: Groothoeklens + telelens
  Fotoresolutie: 48 MP RAW
  Filmresolutie: 4K/100fps
  Camera sensor: 1 1/3 CMOS
  Diafragma: f/1.7
  Obstakel detectie: ja
  Prijs: va €1099,-

  Bestel de DJI Air 3

  De DJI Air 3 heeft obstakelsensoren in alle vliegrichtingen. Het APAS 5.0 systeem ondersteunt bij het vliegen rondom obstakels. Verder is er in de DJI Air 3 ondersteuning in de vorm van Focus Track (Spotlight 2.0, ActiveTrack 5.0, Point of Interest 3.0) en QuickShots (Rocket, Drone, Circle, Helix, Boomerang, en Asteroid). Ook is het mogelijk om waypointmissies uit te voeren.

  De DJI Air 3 heeft een vliegduur van maximaal 46 minuten per accu. De drone wordt bestuurd door de nieuwe RC-N2 controller of je kiest voor de RC 2 smart controller.

  Word drone piloot: Behaal je EU Dronebewijs

  Wanneer je gaat beginnen met drone vliegen is het verstandig jezelf te verdiepen in de drone regelgeving. Je mag niet zomaar overal gaan drone vliegen en je moet rekening houden met personen, bebouwing, hoogte en ander luchtverkeer. Bij een overtreding van de drone regels kan er een flinke boete uitgeschreven worden. Vaak is het verplicht het EU Dronebewijs te behalen.

  In deze tabel wordt weergegeven welk certificaat je moet behalen voor de aanbevolen drones:

  Drone

  Cx-label

  Certificaat

  DJI Mini 4 Pro

  C0

  A1/A3 aanbevolen

  DJI Mavic 3 Classic

  C1

  Basiscertificaat A1/A3

  DJI Air 3

  C1

  Basiscertificaat A1/A3

  Lees hier meer informatie over het A1/A3 certificaat.

  In de opleiding voor het EU Dronebewijs leer je waar je mag vliegen met jouw drone en welke drone regels erg gelden. Na de cursus maak je een online examen, het examen mag je onbeperkt gratis herkansen. Zodra je bent geslaagd vraag je het officiële EU dronebewijs aan. Het EU dronebewijs is geldig in de gehele EU + Noorwegen, IJsland en Zwitserland.

  Begin veilig en legaal met het vliegen van drones in Europa.

  Drone advies op maat

  Benieuwd welke drone het beste bij jou past? Wij helpen je graag verder in je zoektocht naar een nieuwe drone. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend drone advies.

  Sander Welgraven

  Mede-eigenaar Drone Class B.V.

  Over de auteur

  Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

  We keep you posted

  Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

  Inschrijven