De beste drones voor beginners

Wil je gaan beginnen met drone vliegen, maar heb je geen idee welke drone je moet aanschaffen? Hier vertellen wij je waar je op moet letten wanneer je een drone gaat aanschaffen en wat de beste drones voor beginners zijn.

De beste drones voor beginners

Zelf vliegen wij al geruime tijd met drones. Door de jaren heen hebben wij verschillende drones geprobeerd en gevlogen. Wij bieden ook vliegles aan beginnende drone piloten aan. In deze vliegles wordt de besturing uitgelegd en kunnen verschillende drones worden geprobeerd. Onze favoriete drones voor de beginnende drone piloten staan hieronder opgesomd

Belangrijke specificaties voor beginnende drone piloten

Wanneer je als beginnende drone piloot een drone gaat aanschaffen zijn er een aantal specificaties die je in overweging kunt nemen. Als beginnende drone piloot wil je een drone aanschaffen die gemakkelijk te besturen is en obstakels vermijdt. Uiteraard is ook de kwaliteit van de camera van belang zodat je mooie resultaten kunt behalen.

Aan de hand van deze specificaties kun je drones met elkaar vergelijken en de drone die bij jouw wensen past selecteren. In onze blog over drone specificaties gaan we dieper in op de verschillende specificaties van drones.

  • Heeft de drone obstakeldetectie?
  • Is de drone gemakkelijk te besturen?
  • Hoe lang is de vliegtijd van de drone?
  • Wat is de kwaliteit van de camera?
  • Welke vliegfuncties heeft de drone?
  • Wet- en regelgeving, waar mag ik vliegen met de drone?

DJI Mini 3 de drone voor beginners

DJI Mini 3 Pro

Gewicht: 249 gram
Batterijduur: 34 minuten
Fotokwaliteit: 48 MP
Videokwaliteit: 4K (60 fps)

De DJI Mini 3 Pro is een fantastische drone voor beginners. Laat je niet leiden door zijn kleine formaat, deze drone beschikt over de nodige vliegfuncties en kwaliteiten. Met een camera kwaliteit van 48MP fotografie en 4k/60fps videografie behaald de DJI Mini 3 Pro fantastische resultaten.

De DJI Mini 3 Pro is geschikt voor beginnende drone piloten, deze drone is gemakkelijk te vliegen is en beschikt over obstakel sensoren. Deze bevinden zich aan de onderkant, voorkant en aan de bovenkant van de drone. Een functie die je als beginnende drone piloot graag wilt hebben. Dit kan namelijk voorkomen dat je tegen obstakels aanvliegt.

De DJI Mini 3 Pro beschikt ook over de vliegfunctie FocusTrack waarmee de drone het onderwerp blijft volgen. Een fijne functie voor beginnende drone piloten. Met Focus Track hoef je alleen het onderwerp hoeft te selecteren. De drone neemt hierna de besturing over en zorgt voor fantastische, gestabiliseerde beelden.

DJI Mavic 3 Classic, profesionele eerste drone

DJI Mavic 3 Classic

Gewicht: 895 gram
Batterijduur: 46 minuten
Fotokwaliteit: 20 MP
Videokwaliteit: 4K (60 fps)

De DJI Mavic 3 Classic is geschikt voor de beginnende drone piloot die aan de slag wil met film maken en fotografie. Het is een toestel, die in zeer hoge kwaliteit opnames kan maken. De DJI Mavic 3 Classic beschikt over een sensor met groot dynamisch bereik, waardoor je zelfs bij weinig licht scherpe beelden zonder ruis kunt opnemen.

De DJI Mavic 3 Classic is van alle functies voorzien. De drone beschikt over 360 obstakel detectie, in Normal mode en Sport mode. In ruimtes met veel obstakels weet de DJI Mavic 3 Classic deze te detecteren en vermijden. De drone beschikt over ActiveTrack 5.0. Deze functie zorgt ervoor dat de drone een object blijft volgen, ook tijdens een achterwaartse of zijwaartse vlucht. De DJI Mavic 3 Classic kan het object weer detecteren wanneer deze uit beeld verdwijnt.

Met een vliegduur van 46 minuten kun je elk perspectief vastleggen zonder onderbreking. Het toestel kan besteld worden met een Fly More Combo waardoor je meerdere accu’s en accessoires geleverd krijgt. Genoeg vliegminuten om het toestel te leren kennen en perfecte opnames te creëren.

Ken de drone regels, behaal je EU Dronebewijs

Wanneer je gaat beginnen met drone vliegen is het verstandig jezelf te verdiepen in de drone regelgeving. Je mag niet zomaar overal gaan drone vliegen en je moet rekening houden met personen, hoogte en ander luchtverkeer. Bij een overtreding van de drone regels kan er een flinke boete uitgeschreven worden. Vaak is het zelfs verplicht een training te volgen en het EU Dronebewijs te behalen.

In de opleiding voor het EU Dronebewijs leer je alle drone regels kennen. Na de training maak je een online examen, zodra je bent geslaagd kun je het officiële EU dronebewijs aanvragen. Het EU dronebewijs is geldig in de gehele EU + Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Begin veilig en legaal met het vliegen van drones.

Voor de Mini 3 Pro raden wij het A1-A3 certificaat aan, zodat je op de hoogte bent van alle drone regels. Voor de Mavic 3 Classic met C1 label is dit certificaat verplicht.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder uw e-mailadres in en wij houden u op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven