Preview: DJI Avata 2

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

DJI heeft zijn nieuwste FPV drone gelanceerd, de DJI Avata 2. Dit is de derde generatie ready to fly FPV drone. De nieuwste FPV drone van DJI komt met een aantal verbeteringen in beeldkwaliteit en gebruiksgemak en heeft een C1 label. In deze blog zetten wij alle nieuwe specificaties op een rijtje.

Verbeterde videokwaliteit en stabilisatie

Uiteraard heeft DJI de kwaliteit van de videobeelden verbeterd. De DJI Avata 2 is uitgerust met een 1/1.3-inch CMOS video sensor en kan opnemen in 4k/60fps. Met deze grotere sensor kan de camera meer licht opvangen, waardoor jouw beelden scherper worden en meer details bevatten. Met het 10-bit D-Log M kleurprofiel heb je meer mogelijkheden tijdens de bewerking van beelden.

De beelden van de DJI Avata 2 worden gestabiliseerd met RockSteady3.0+ en HorizonSteady. Deze software zorgt voor vloeiende, gestabiliseerde opnames, zelfs met hoge snelheden.

DJI Avata 2

Geavanceerde FPV vliegbril en controllers

DJI Goggels 3 geeft het camerabeeld van de DJI Avata 2 weer in 1080/100 fps of 1080/60 fps. Een nieuwe functie op de DJI Goggels 3 is Real View PiP (picture in picture). Hierbij wordt het camerabeeld van de drone weergegeven in de omgeving waarin je vliegt. Door deze nieuwe functie hoef je geen waarnemer meer mee te nemen omdat je de drone in het zicht kan vliegen.

Wat de bediening van de drone betreft zijn er twee opties:

 • DJI FPV Remote controller 3
  Besturing via de DJI remote controller gaat volgens de bekende sticks en knoppen.
 • DJI Motion controller 3
  Zet bewegingen van je hand en pols om in stuursignalen voor de drone.

De FPV Remote controller 3 is bedoeld voor piloten, die liever met twee sticks een drone besturen. Onze ervaring met de Motion controller is positief.

FPV drone vliegen met gemak dankzij de vliegfuncties

De verschillende vliegmodi maken de DJI Avata 2 een perfecte drone voor beginnende FPV drone piloten. De controller beschikt over een Return to Home knop. Er zijn verder mogelijkheden om snel te schakelen tussen de verschillende vliegmodi. Tot slot zijn er een Emergency brake and Hover knop aanwezig.

De DJI Avata 2 introduceert Easy ACRO mode. Met één druk op de knop maakt de DJI Avata 2 geavanceerde FPV manoeuvres zoals:

 • One-push Flip
  Voer een 360° voorwaartse of achterwaartse flip uit, wat een frisse draai aan je beelden geeft.
 • One-Push Roll
  Rol 360° naar links of rechts, waardoor elke opname van 'gewoon' naar 'magisch' verandert.
 • One-Push 180° Drift
  Maak hoge snelheid zijwaartse drifts gevolgd door een yaw-spin van 180° langs objecten en snelle terugtrekking, voor dramatische effect.

Hierdoor hoef je minder goed te kunnen vliegen. De uitdaging voor gevorderde piloten is natuurlijk om deze stunts met de hand te kunnen uitvoeren.

DJI Avata 2

FPV Drone met C1 label

De DJI Avata 2 is de eerste FPV drone van DJI met een Cx-label. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. De DJI FPV en de eerste generatie DJI Avata beschikken niet over een Cx label. Dit betekent dat deze drones alleen nog in subcategorie A3 gevlogen mogen worden, op 150 meter afstand van bebouwing en personen.

De DJI Avata 2 heeft een C1 label. Dit betekent dat deze drone in subcategorie A1 kan vliegen. Vliegen boven bebouwing en over een enkele niet-betrokken persoon zijn toegestaan, mits er aan de vereisten van subcategorie A1 wordt voldaan. De vlucht moet daarom altijd in ongecontroleerd luchtruim worden uitgevoerd. De piloot heeft zich geregistreerd als operator en de piloot bezit een A1/A3 certificaat.

Het C1 label geeft dronepiloten toegang tot meer locaties voror het maken van dynamische FPV beelden. Een zeer benodigde upgrade, denken wij.

DJI Avata versus DJI Avata 2

De DJI Avata 2 is de derde generatie FPV drone van DJI. In onderstaande tabel worden de belangrijkste verschillen tussen de eerdere versie DJI Avata en de nieuwste DJI Avata 2 weergegeven.

 

DJI Avata

DJI Avata 2

Videokwaliteit

4K/60 fps

4K/60 fps

Sensor

1/1.7 inch

1/1.3 inch

Maximale vliegtijd

18 minuten

23 minuten

Maximale snelheid

97 km/u

58 km/u (begrensd)

Stabilisatie

RockSteady
HorizonSteady

Rocksteady 3.0+
HorizonSteady

Gewicht

410 gram

377 gram

Cx label

Nee

C1

Een ander verschil is het geluid van beide toestellen. De Avata produceert meer geluid. Bij de DJI Avata 2 is dit duidelijk verminderd. 

Wat kost de DJI Avata 2?

DJI Avata 2

De DJI Avata 2 komt uit in een uitgebreide Fly More Combo: DJI Avata 2, DJI RC Motion 3, DJI Goggles 3, Battery Charging Hub, 3x Avata 2 Intelligent Flight Batteries en draagtas. Kosten: €1.199.

Conclusie DJI Avata 2

De belangrijkste verbeteringen op een rijtje:

 • C1 label
 • Vernieuwde vliegmodi
 • Verbeterde videokwaliteit
 • DJI Goggels 3 met Real View PiP

DJI heeft weer zijn best gedaan een fantastische FPV drone op de markt te brengen in de vorm van de DJI Avata 2. Het grote pluspunt van deze drone is het C1 label. Met de vernieuwde vliegmodi kunnen beginnende en ervaren FPV drone piloten met gemak FPV opnames maken. Met één druk op de knop voert de drone acrobatische manoeuvres uit, die zorgen voor spectaculaire beelden.

Ook de videokwaliteit en stabilisatie zijn verbeterd, voornamelijk dankzij de iets grotere sensor. Een andere, fijne verbetering is de lichtere DJI Goggels 3. DJI heeft de functie Real View PiP toegevoegd. Een visuele waarnemer is echter nog steeds verplicht!

Waar kan ik de DJI Avata 2 bestellen?

Je kunt de DJI Avata 2 hier bestellen. Kies je voor een combinatie tussen het toestel en het EU Dronebewijs dan ontvang je een mooie korting. Ook is het toestel te bestellen in combinatie met een uitgebreide FPV praktijktraining.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven