Aansluiting bij DCRO

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Drone Class heeft zich aangesloten bij de branchevereniging voor drone operators, DCRO.

Dutch Certified RPAS Operators

DCRO is oorspronkelijk opgericht door een aantal bedrijven die ROC-houder waren onder de oude Nederlandse wet- en regelgeving. Inmiddels is DCRO uitgegroeid tot een brede branchevereniging voor drone operators.

Opleidingscommissie

Erkende opleiders in Nederland, waaronder Drone Class, hebben zitting in een speciale commissie, die is gericht op alles wat te maken heeft met opleiden en examineren.

Samen sterk

Eén van de eerste zaken waar we gezamenlijk werk van maken is het ministerie aansporen zo snel mogelijk de uitgifte van het theorie certificaat voor STS-01 te faciliteren en verplichtingen voor training in de specifieke categorie duidelijk(er) te communiceren.

Van en voor drone operators

DCRO heeft verschillende commissies en organiseert vier keer per jaar een algemene ledenvergadering. Verder houdt DCRO haar achterban op de hoogte met nieuws updates.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven