Scheepsinspectie onderwater

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Drones krijgen steeds meer functionele toepassingen binnen het bedrijfsleven. Dit gebeurt niet alleen boven water, maar onderwater.

Fleet Cleaner

Een bedrijf wat hierover mee kan praten is Fleet Cleaner, die een eigen onderwaterdrone heeft ontwikkeld voor inspectie van zeeschepen. Fleet Cleaner gebruikt onderwaterdrones om de grootste zeeschepen van de wereld onder water te inspecteren. Dit doen zij momenteel in alle havens van Nederland en België. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de status van de coating, hoe vies een zeeschip is en of alles onder water nog intact is.

Robot

De Fleet Cleaner Robot reinigt met hogedrukspuiten en heeft een compact ontwerp van 2 bij 1,8 bij 0,6 meter. In 60 minuten kan 1200 vierkante meter aan oppervlakte schoongemaakt worden.

Het is erg mooi om te zien hoe robotica zich ontwikkelt en ook in de haven benut kan worden. Daarbij is Fleet Cleaner op zoek naar nieuwe piloten, die gaan helpen met het uitvoeren van inspecties.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven