Rijn IJssel trapt keuzedeel Droning af

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Drones zijn in het onderwijs niet meer weg te denken. Opleiding Handhaving Toezicht en Beveiliging van het Rijn IJssel biedt de mogelijkheid om het keuzedeel Droning te volgen. Drone Class en Helix Aerial Vision werken hier aan mee.

Keuzedeel Droning

In een mbo opleiding mag een student tijdens de schoolloopbaan kiezen uit een of meerdere keuzedelen, die passen bij het beroep waarvoor geleerd wordt. Het keuzedeel Droning toepassingen zoomt in op het (leren) vliegen met drones en met name op de toepassing van drones in het werkveld. Voor bijvoorbeeld een creatieve opleiding is dit het maken van video opnames en een agrarische opleiding het uitvoeren van een gewasanalyse vanuit de lucht.

Opleiding Handhaving Toezicht en Beveiliging

Drones worden ook steeds meer door first responders (politie, brandweer) ingezet en ook in de particuliere beveiligingsbranche. Om studenten tijdens hun opleiding al iets mee te geven over het gebruik van drones besloot Rijn IJssel om het keuzedeel Droning toepassingen te gaan aanbieden. Drone Class levert toestellen, lesmateriaal en examinering. Helix Aerial Vision maakt het mogelijk om in Arnhem, waar de opleiding is gevestigd, studenten buiten te laten vliegen. Dit is noodzakelijk voor vlieglessen en het praktijkexamen.

Excursie: eerste kennismaking

De samenwerkende partijen weten elkaar goed te vinden. Niet alleen opereren zij in dezelfde regio (en stad), maar vinden het ook belangrijk om studenten met drones in aanraking te laten komen. De aftrap van het keuzedeel was daarom bij Drone Class in de vorm van een excursie.

RijnIJssel studenten bij Drone Class

Op ons kantoor verzorgden wij een les over actuele ontwikkelingen in de drone industrie. Uiteraard op maat gemaakt voor en gepresenteerd naar de studenten.

Demo Matrice 300

Buiten was er een demo met de Matrice 300, die ook veel indruk maakte.

Aan de slag op school

In de komende weken krijgen de studenten instructie en opdrachten op school, waarbij binnen en buiten met drones gevlogen zullen worden. Aan het eind volgt een praktijkexamen, waarin een vluchtvoorbereiding en korte examenvlucht worden uitgevoerd. De studenten hebben verder de mogelijkheid om, op kosten van Rijn IJssel, hun EASA A1-A3 certificaat online bij Drone Class te halen.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven