DJI Avata | Wat is er al bekend

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Vorig jaar lanceerde DJI zijn eerste ready-to-fly first person view drone: DJI FPV. Deze drone maakte het FPV vliegen toegankelijker door veiligheidsopties, verschillende vliegmodi, digitale besturing en een digitale FPV bril. DJI lanceert nu een verbeterde versie van de DJI FPV.

De DJI Avata kan worden verbonden met twee FPV brillen: de DJI Goggles 2 en de DJI FPV Goggles v2. De DJI Goggles 2 kan maximaal in 1080p in 120 FPS streamen. De DJI FPV Goggles v2 kan maximaal in 810p 100 FPS streamen.

ready to fly FPV drone DJI Avata

Afmetingen, gewicht en snelheid van de DJI Avata

De DJI Avata komt, net als de DJI FPV, uit met drie vliegmodi: Manual, Sport en Normal. Beginnende drone piloten kunnen de DJI Avata in Normal mode vliegen. Zodra piloten meer vertrouwen in de besturing van de drone krijgen kan er steeds een modus moeilijker gevlogen worden. De DJI Avata haalt minder hoge snelheden ten opzichte van de DJI FPV. In Manual mode behaalt de drone een maximale snelheid van 27m/s, wat gelijk staat aan 97 kilometer per uur. De DJI FPV kan een maximale snelheid van 120 kilometer per uur behalen. Dit is een verschil van 23 kilometer per uur.

De DJI Avata is een compacte en lichte drone. De DJI Avata heeft een afmeting van 180 x 180 x 80 mm en kan opgevouwen worden. Met een batterijduur van 18 minuten en een intern geheugen van 20 GB zorgt de DJI Avata ervoor dat je geen enkele opname mist.

Take-off gewicht: 410 gram
Afmetingen: 180 x 180 x 80 mm

Manual mode: 27 m/s
Sport mode: 14 m/s
Normal mode: 8 m/s

Maximale batterijcapaciteit: 18 minuten
Intern geheugen: 20 GB
Maximale afstand: 2 km (Europa)

Verwachte prijs van de DJI Avata

Naar verwachting gaat DJI met twee combi package komen: DJI Avata Pro-view Combo + DJI FPV Goggles 2 en DJI Avata Fly Smart Combo + DJI FPV Goggels v2.

Hieronder leest u meer over de twee pakketten en de verwachte prijzen.

DJI Avata Pro-view Combo  + DJI FPV Goggles 2

DJI Avata
  • DJI Avata Pro-view Combo
  • DJI Goggles 2
  • DJI Motion controller
  • Verschillende accessoires

Prijs indicatie: €1388 - €1400.

DJI Avata Fly Smart Combo + DJI FPV Goggles v2

DJI Avata
  • DJI Avata
  • DJI FPV Goggles v2
  • Motion controller
  • Verschillende accessoires

Prijs indicatie: €1168 - €1200.

Deze specificaties van de DJI Avata zijn al bekend

Het gaat om de volgende details:

1/1.7 CMOS Sensor
48 MP
FOV 155 graden
12.6 mm in 35mm format equivalent
f/2.8 aperture
fixed focus
Focus range 0.6m to infinity
ISO 100 – 25600

De DJI Avata is uitgerust met vernieuwde software, die het stabiliseren van de beelden moet bevorderen: EIS, RockSteady 2.0 en HorizonSteady.

Onze eerste indruk van de DJI Avata

Met de DJI Avata wordt FPV vliegen volgens ons toegankelijker en makkelijker. DJI lijkt kwaliteit gecombineerd te hebben met vliegplezier. Wij zijn onder de indruk van de specificaties van de camera en de te verwachten opnamekwaliteit die DJI belooft. Opvallend is dat de DJI Avata alleen wordt geleverd met de motion controller. Hoe dan ook, wij kijken alvast uit naar de lancering.

De DJI Avata wordt op 25 augustus 2022 gelanceerd.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven