Praktische zelftraining A2

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Om in subcategorie A2 te mogen vliegen wordt er door de EASA zelftraining voorgeschreven voor piloten die in opleiding zijn. In deze blog meer hierover.

Praktische zelftraining

Voor A2 staat een redelijk uitgebreide zelftraining beschreven in de Europese verordening. Dit heeft er mee te maken dat u in subcategorie A2 met een zwaarder toestel (tot max. 2 kilo) in bebouwde omgeving mag vliegen. Voor de veiligheid is het daarom van belang dat u uw toestel qua besturing beheerst.

De onderdelen van de zelftraining zijn:

  • Voorbereiden van de vlucht
  • Vliegen onder normale omstandigheden
  • Vliegen onder abnormale omstandigheden
  • Briefing, debriefing en feedback

Assistentie

De zelftraining kunt u het beste uitvoeren buiten de bebouwde kom. Om u te helpen heeft Drone Class een aantal basisoefeningen en handige checklists beschikbaar gesteld.

Deze worden gratis aangeboden bij onze EU Dronebewijs opleiding.

Verklaring invullen

De oefeningen en checklists komen als bijlagen samen met een formulier dat u kunt invullen om te verklaren dat u uw toestel kunt besturen.

Aanvraag RDW

Opvallend genoeg wordt er bij de aanvraag voor het aanvullende certificaat A2 niet naar uw verklaring gevraagd. U kunt uw ingevulde verklaring daarom het beste afdrukken en samen met uw EU Dronebewijs in een mapje stoppen.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven