Praktijktraining FPV vliegen

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Vanaf nu biedt Drone Class praktijktraining aan om FPV te leren vliegen.

FPV/video als drone toepassing

First person view vliegen betekent dat u een bril op heeft en beelden ontvangt uit de camera van de drone, zodat u spectaculaire beelden kunt maken. Zo kan een drone dankzij FPV onder/over/langs objecten vliegen en dichtbij personen komen. Beelden die met een normale camera niet te produceren zijn.

Vooraf komen wij graag met u in contact voor het vaststellen van de doelen.

Opzet praktijktraining

Spreekt het bovenstaande u aan? We nodigen u uit om deel te nemen en met ons naar een locatie in de buurt van ons kantoor af te reizen. Ter plekke oefenen we met een FPV toestel en leert u over camera instellingen en krijgt u allerlei tips om droneshots te creëren.

De training is onder begeleiding van Sander Welgraven. Hij is oud-Nederlands kampioen drone racen en heeft meer dan zeven jaar FPV ervaring.

De opzet van de training is als volgt:

  • Twee of drie uur vliegles op locatie
  • Optioneel: videobewerking (Adobe Premiere) op ons kantoor

Voorkennis

U hoeft voor deze praktijktraining geen ervaring te hebben als drone piloot, hoewel wij de opleiding voor het EU Dronebewijs wel aanbevelen. Deze training zorgt ervoor dat u vertrouwt raakt met FPV vliegen. Wij zorgen voor een veilige omgeving en begeleiding, zodat u zelfverzekerd kunt oefenen. 

Kosten, faciliteiten en aanmelding

De introductieprijs voor deze praktijktraining bedraagt 189 euro, inclusief btw. Per training kunnen we één of twee personen plaatsen. Dit laatste is ook het maximum aantal, zodat Sander alle aandacht heeft voor uw vragen.

U neemt - als u ook videobewerking wilt leren - uw eigen laptop mee naar de training. Drone Class zorgt voor de trainingsruimte, de vlieglocatie, een oefentoestel (DJI Avata) en een lunch.

Bestel hier uw praktijktraining FPV vliegen. De eerste training wordt gepland in oktober 2022.

Over Sander Welgraven

Sander Welgraven is RPA-L piloot en oud-Nederlands kampioen drone racen en weet als geen ander hoe je FPV moet vliegen. Manual, horizon of acro mode, hij vliegt in elke modus.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven