Klant: Hoogheemraadschap Rijnland

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Nederland ligt laag aan de kust en het land dient tegen water beschermd te worden. Drones zijn daarbij een nuttig hulpmiddel voor inspectie. Het Hoogheemraadschap van Rijnland vroeg aan Drone Class advies en opleiding. Wat hebben wij voor deze klant kunnen betekenen?

Vraag

Vanuit deze organisatie kwam de vraag om meer kennis over drones te borgen en het regelen van een ROC-light bedrijfsvergunning.

Klant

Het Hoogheemraadschap van Rijnland beheert de waterhuishouding voor 1,3 miljoen inwoners in de provincie Zuid-Holland. Er wordt gewerkt met een begroting van ruim 200 miljoen euro.

Uitdaging

Eerder zijn er al verschillende medewerkers opgeleid voor ROC-light. Er is echter nog niet eerder een ROC-light bedrijfsvergunning aangevraagd.

Oplossing

Wij hebben een opgeleide medewerker een versnelde RPA-L theorie opleiding aangeboden. Vervolgens is het praktijkgedeelte bij Drone Flight Company in Katwijk uitgevoerd. Aan de hand van een door ons opgesteld stappenplan en telefonische support is toegewerkt naar de aanvraag voor de ROC-light bedrijfsvergunning.

Resultaat

ROC-light is geregeld. Alle geslaagde medewerkers staan als piloten op deze bedrijfsvergunning, waardoor de opleidingsinspanning eindelijk is verzilverd. Middels een volledig RPA-L traject is er meer kennis over drones in de organisatie gebracht.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven