Klant: Gemeente Groningen

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

In het Corona tijdperk is er een groeiende vraag naar crowd control. De gemeente Groningen vroeg aan Drone Class advies voor een oplossing op maat. Hoe kan de afdeling Stadstoezicht bij samenkomst van mensen in het openbaar het bevoegde gezag live informeren over de veiligheid?

Vraag

De gemeente Groningen wil de veiligheid van mensen waarborgen tijdens evenementen (zoals festivals en demonstraties) door het bevoegde gezag op basis van een live dashboard beslissingen te laten nemen.

Klant

Groningen is een gemeente in de Nederlandse provincie Groningen, gecentreerd rond de stad Groningen. De gemeente heeft ruim 230.000 inwoners. Er wordt gewerkt met een budget van in totaal ruim 750 miljoen euro.

Uitdaging

De gemeente ligt in de CTR van Groningen Eelde Airport. Men heeft nog geen getrainde medewerkers en geen ROC bedrijfsvergunning.

Oplossing

Drone Class heeft afdeling Stadstoezicht uitgebreid geadviseerd met betrekking tot de technische oplossing inclusief toestellen, de bedrijfsvergunning en bijbehorend kostenplaatje.

Resultaat

Drone Class heeft met behulp van partners een alles-in-één oplossing voorgesteld, waarin drone opleiding, training, toestel en papierwerk zitten.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven