Excursie Zandvoort aan Zee

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Afgelopen zaterdag stond onze excursie naar Zandvoort aan Zee op het programma voor Drone Class Plus leden. Tijd dus om de drones af te stoffen en weer eens te gebruiken!

TGB in Zandvoort

Drone vliegen is en blijft dynamisch. Dat werd weer eens duidelijk toen we in Zandvoort waren. Aan de koffie in de strandtent bleek bij een check van GoDrone een tijdelijke no-fly zone boven de regio te hangen. Dit gebeurt in geval van een noodsituatie op land of zee. Deze TGB (Tijdelijk Gebied met Beperkingen) was voor ons een verrassing. We besloten om uit te wijken naar Noordwijk, waar we bij het strand met onze drones konden vliegen. Er stond een harde wind en dat beperkte onze bewegingsvrijheid, maar de zee met woeste golven en zwevende kitesurfers konden we vastleggen.

Komende excursies en andere activiteiten

Zoals aangekondigd, gaan we in september op excursie naar 's-Hertogenbosch en volgen er in 2025 nieuwe bestemmingen. Eind augustus en in oktober organiseren wij vliegmiddagen in de buurt van ons kantoor. De vliegmiddag van augustus is met aansluitend een barbecue. Ook staat er in het najaar een themamiddag op de planning, waarin Wouter Edens van Helix Aerial Vision opnieuw komt vertellen hoe hij zijn eigen dronebedrijf is gestart.

Hoe kun je meedoen?

Als lid van Drone Class Plus kun je je inschrijven voor excursies in onze digitale leeromgeving. Lid worden kan via het afsluiten van een maand- of jaarabonnement. Dan heb je tevens toegang tot onze online cursussen, speciaal voor beginners en licht-gevorderden.

In de cursus fotografie en videografie komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Eerste paar valkuilen (en oplossingen)
  • Gouden driehoek (incl. belichting)
  • Camera instellingen
  • Toestelkeuze
  • Compositie mogelijkheden
  • Opbouw van een video
  • Nabewerking in Adobe Lightroom (CC) en Premiere Pro

Enthousiast geworden? Via deze link krijg je één maand gratis toegang tot alle cursussen en fysieke activiteiten. Sluit je nu aan bij onze community.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven