Drones Techniekonderwijs regio Arnhem

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

De vraag naar goed opgeleid personeel is groot. De behoefte aangesloten te zijn op de snel veranderende arbeidsmarkt is ook groot. Deze uitdaging gaan scholen in de regio Arnhem samen aan.

Drones zijn een mooi voorbeeld van deze groeiende samenwerking. Drone Class ontwikkelt samen met Lokaal2, docenten en bedrijven relevante leeractiviteiten in de regio’s De Liemers, Arnhem, Rheden, Overbetuwe en Lingewaard.

Aftrap Drones STO Arnhem

Op donderdag 25 mei jl. was de aftrap van de samenwerking. Er was eigenlijk al veel aan vooraf gegaan, want inmiddels bestaan er al gevulde leskisten, zijn docenten getraind voor het EU Dronebewijs en volgen tientallen leerlingen het keuzevak Dronetechniek I op het vmbo.

Leskisten met drones voor STO Arnhem

Ambitie voor 2023

Met drones wil je niet alleen binnen, maar vooral ook buiten kunnen vliegen. Daar komen de toepassingen van drones echt tot leven. Voor veel scholen betekent dit dat er een oplossing voor het vliegen in no-fly zones moet komen. Hier gaan wij STO Arnhem bij helpen.

Drone vliegen buiten op school

Ook aan de slag?

Leest u dit als docent en wilt u op uw school ook (meer) met drones gaan doen. Neem gerust contact met ons op. Sinds 2019 hebben wij inmiddels ruim vijftig scholen geholpen met de eerste stappen.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven