Drone Class traint 25.000 klanten

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Inmiddels heeft Drone Class 25.000 klanten in Europa opgeleid voor vliegen in de open en specifieke categorie. Hiermee is Drone Class wederom de eerste Nederlandse vliegschool voor drones, die deze bijzondere mijlpaal heeft bereikt.

Gericht op Nederland én Europa

Drone Class leidt dronepiloten op voor de open en specifieke categorie. Dit doen we inmiddels in acht verschillende talen. Begin 2021 startten we in Nederland en kwamen er opleidingen in het Engels, Duits en Italiaans bij. Afgelopen zomer is ons assortiment uitgebreid naar vier extra talen: Frans, Spaans, Portugees en het Roemeens.

Het blijft voor ons heel mooi om te zijn dat er niet alleen in Nederland mensen een A1-A3, A2 of STS certificaat hebben gehaald, maar ook in heel veel andere landen. Tot zelfs in alle uithoeken van de wereld!

Specifieke categorie in het Duits

Naast online opleidingen verzorgen wij ook vlieglessen en praktijktraining. Een nieuwe stap, die wij zojuist hebben gezet, is het aanbieden van theorie met een apart praktijkgedeelte VLOS (en later ook nog BVLOS) voor de specifieke categorie in Duitsland.

Specific endorsement modules

Een andere, nieuwe ontwikkeling is de door EASA aanbevolen vervolgopleiding in de specifieke categorie voor dronepiloten, die - via bijvoorbeeld een generieke PDRA - de wat meer risicovolle operaties gaan uitvoeren. Denk hierbij aan o.a. nachtvluchten, BVLOS operaties (> 1km) en transport van goederen. Vanaf nu bij Drone Class beschikbaar.

Gericht op belangen van operators

Naast het opleiden houden wij belangen van drone operators in de gaten en komen ook in actie, indien mogelijk. In de afgelopen maanden hebben we ons toegelegd op het geven van feedback op de SORA 2.5 en zijn wij regelmatig in gesprek met het ministerie, EASA en buitenlandse autoriteiten.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven