DJI Mavic 3, Classic, Pro en Cine: de verschillen

Nu de DJI Mavic 3 Pro is gelanceerd telt de DJI Mavic 3 serie vier versies van het bekende toestel. De DJI Mavic 3, DJI Mavic 3 Cine, DJI Mavic 3 Classic en de DJI Mavic 3 Pro. Elk toestel heft zijn eigen specificaties en kenmerken. In dit artikel worden alle vier de drones met elkaar vergeleken.

Drone specificaties van de DJI Mavic 3 toestellen

In onderstaand tabel worden de belangrijkste drone specificaties met elkaar vergeleken. Alle toestellen zijn gebouwd met dezelfde ‘body’. De specificaties van de drones komen hierdoor veel met elkaar overeen.

De DJI Mavic 3 Pro is een stuk zwaarder dan zijn voorgangers, dit komt voornamelijk door de extra camera die de drone bezit. Door het gewicht van de extra camera is ook de vliegtijd een paar minuten korter, echter zou dit in de praktijk weinig verschil maken.

De DJI Mavic 3 is alleen verkrijgbaar met de DJI RC-N1 controller. Op deze controller moet een smartphone aangesloten worden. De andere drones worden (ook) geleverd met een smart controller.

 

DJI Mavic 3 Classic

DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 Cine

DJI Mavic 3 Pro

Gewicht

895 gram

895 gram

899 gram

958 gram

Maximale batterijduur

46 minuten

46 minuten

46 minuten

43 minuten

Maximale wind resistentie

12 m/s

12 m/s

12 m/s

12 m/s

Remote controller

DJI RC-N1 Remote Controller of DJI RC Remote Controller

DJI RC-N1 Remote Controller

DJI RC Pro Remote Controller

DJI RC Remote Controller of DJI RC Pro Remote Controller


Camera module van de DJI Mavic 3 + Classic, Cine en Pro

Het grootste verschil tussen de verschillende drones is de camera module. De DJI Mavic 3 Classic beschikt alleen over een Hasselblad hoofdcamera. De DJI Mavic 3 en DJI Mavic 3 Cine beschikken over een Hasseblad hoofdcamera en een extra zoomcamera. De DJI Mavic 3 Pro beschikt over maar liefst drie camera modules: een Hasselblad hoofdcamera en een dubbele zoomcamera. 

 

DJI Mavic 3 Classic

DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 Cine

DJI Mavic 3 Pro

Camera

 

Hasselblad camera

 

Hasselblad camera

Telelens camera

Hasselblad camera

Telelens camera 

Hasselblad camera

Dubbele telelens camera

Hieronder een impressie van wat de DJI Mavic 3 Pro kan.

DJI Mavic 3 serie verschillen in camera's

Specificaties van de DJI Mavic 3 toestellen

Opvallend is dat alle toestellen over nagenoeg dezelfde Hasseblad camera beschikken.  

De DJI Mavic 3 en DJI Mavic 3 Cine beschikken over een telelenscamera. De telelenscamera heeft een 1/2 inch CMOS sensor, een lens van 24 mm en een diafragma van f/2.8-f/11.

De DJI Mavic 3 Pro beschikt over een dubbele telelens. Op de controller van de DJI Mavic 3 Pro kun je gemakkelijk tussen de verschillende camera’s wisselen, hierdoor kun je verschillende perspectieven vastleggen. Het grote verschil met de andere toestellen is de telelens 1/1.3 inch CMOS, 166 mm met een diafragma van f/3.4. Waar de andere telelens een kleine sensor heeft, heeft de DJI Mavic 3 Pro een sensor van 1/1.3 inch CMOS. Hierdoor kunnen meer details vastgelegd worden, waardoor je haarscherpe beelden zonder ruis of verlies van details kunt vastleggen. Ook is de inzoomlengte verbeterd. De camera van de DJI Mavic 3 Pro kan tot 28x hybride en 7x optisch inzomen.

In onderstaande tabel zijn specificaties van alle DJI Mavic 3 toestellen weergegeven: 

 

DJI Mavic 3 Classic

DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 Cine

DJI Mavic 3 Pro

Camera sensor

 

Hasselblad
4/3 " CMOS

 

Hasselblad
4/3 " CMOS

Hasselblad
4/3 " CMOS

Hasselblad
4/3 "CMOS

Telelens camera

-

1/2 " CMOS

1/2 " CMOS

1/2 " en 1/1.3 " CMOS

Hasselblad lens

24 mm
f/2.8-f/11

 

24 mm
f/2.8-f/11

 

 

24 mm
f/2.8-f/11

 

 

24 mm
f/2.8-f/11

 

Telecamera lens/lenzen

-

24 mm f/2.8-f/11

24 mm f/2.8-f/11

70 mm F2.8 en 166 mm f/3.4

Hieronder een samenvatting van de DJI Mavic 3 Pro.

DJI Mavic 3 Pro vs DJI Mavic 3

Cameraresolutie en format in de DJI Mavic 3 series

Ook wanneer je naar resolutie en formaat kijkt valt op dat de Hasseblad camera nagenoeg gelijk is op alle DJI Mavic 3 toestellen. De Hasselblad camera beschikt over een resolutie van 5.1k/50fps of 4k/120fps. De kleinste details worden door de camera vastgelegd in haarscherpe resolutie.

De DJI Mavic 3 Cine en DJI Mavic 3 Pro Cine worden ondersteund door Apple ProRes. Wanneer beelden worden bewerkt verliezen ze kwaliteit. Met Apple ProRes is dit verleden tijd. Met Apple ProRes krijg je volledige visuele vrijheid om beelden te bewerken zonder verlies van detail en kwaliteit.

De telelensresolutie van de DJI Mavic 3 Pro is verbeterd ten opzichte van de DJI Mavic 3 en DJI Mavic 3 Cine. Met de DJI Mavic 3 Pro kun je fotograferen in 48MP JPEG/DNG (RAW). Voorheen was de maximale resolutie 12 MP JPEG/DNG (RAW).

DJI Mavic 3 Cine: het toestel voor fotografen en filmmakers

De DJI Mavic 3 series is voor alle professionele fotografen en filmmakers. Met zijn hoge resolutie camera kun je beelden haarscherp vastleggen. Met de verschillende mogelijkheden is er altijd wel een toestel die bij jou wensen past.

Heb je voldoende aan één camera, en maak je geen gebruik van de telelens? Dan is de DJI Mavic 3 Classic de perfecte drone voor jou.

Eindeloos bewerken zonder verlies van kwaliteit en details. Door de ondersteuning van Apple ProRes kun je beelden blijven bewerken zonder kwaliteitsverlies. Een fantastische specificatie voor creatieve filmmakers. Apple Prores wordt ondersteund op de DJI Mavic 3 Cine en de DJI Mavic 3 Pro Cine.

DJI Mavic 3 serie voorbeeld foto

Ben je op zoek naar nieuwe perspectieven? Dan is de DJI Mavic 3 Pro een goede optie. Met de Hasselblad camera en dubbele telelens zijn de opties eindeloos. Je kunt gemakkelijk tussen de verschillende camera’s wisselen. Met de grote telelens kun je beelden opnemen met het parallaxing effect, waardoor je een nieuwe dimensie toevoegt aan je projecten.

Heb ik een EU dronebewijs nodig voor de DJI Mavic 3?

De DJI Mavic 3 Pro en Mavic 3 Pro Cine hebben een C2 label en dit betekent dat deze drones in subcategorie A2 mogen vliegen. Vluchten in de bebouwde kom zijn hierdoor toegestaan. Ook vanaf 1 januari 2024. Om legaal in Europa te mogen vliegen met de DJI Mavic 3 Pro heb je het EU Dronebewijs A1/A3 + A2 nodig.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven