Nieuwe release: DJI Air 2S

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

DJI is met een nieuwe drone op de markt gekomen, de DJI Air2S. Deze drone is de verbeterde versie van de DJI Mavic Air 2. DJI heeft bij deze drone voornamelijk gefocust op het verbeteren van de camera kwaliteit en het vergemakkelijken van het vliegen met de drone. Dit heeft geresulteerd in een krachtig toestel, dat in hoge kwaliteit opnames kan maken door zowel een beginnende als een gevorderde dronepiloot.

Drone

De DJI Air 2S weegt 595 gram. Hierdoor kan de drone in zowel subcategorie A2 als subcategorie A3 gevlogen worden. De maximale snelheid ligt rond de 70 km/uur en de accu van de drone gaat ongeveer een half uur mee. De drone heeft een compact en vouwbaar ontwerp, zoals we van de DJI Mavic 2 gewend zijn. Hierdoor is de drone gemakkelijk mee te nemen.

De radio controller is dezelfde controller als van de DJI Mavic Air 2, maar het bereik is wel toegenomen tot 8 km, in ideale omstandigheden.

Camera

De verbeterde camera kwaliteit op de DJI Air 2S is een must. De drone beschikt over een 20MP 1-inch sensor. Hierdoor gaat de beeldkwaliteit omhoog en zorgt de sensor voor een hoge ISO respons. Dit resulteert in minder beeldruis bij weinig licht. Beelden die met ISO 3200 worden gemaakt zijn opmerkelijk ruisloos. De maximale videoresolutie is een stuk hoger ten opzichte van de DJI Mavic 2. Deze drone kan beeldopnames maken in 5,4K tot 30fps of 4K tot 60fps. De maximale fotoresolutie is 20 megapixels. Foto’s kunnen in JPG of DNG RAW formaat worden opgeslagen.

Vliegfuncties

De DJI Mavic series staat bekend om haar vliegfuncties. Of je nu een beginner bent of een expert, iedereen kan met plezier de DJI Air 2S vliegen. De drone beschikt over twee vooruit gerichte obstakelsensoren: twee schuin omhoog gerichte obstakelsensoren en twee achterwaarts gerichte sensoren. Hierdoor kan de drone automatisch obstakels vermijden, ook bij hoge vliegsnelheden.

Daarnaast komt DJI met een nieuwe vliegfunctie, namelijk mastershots. De drone berekend zelf het beste vliegpad om een bepaalde camerabeweging uit te voeren. Dit is een handige manier voor beginnende piloten om automatisch mooie dronebeelden te laten maken.

Wet en regelgeving

De DJI Air 2S weegt 595 gram. Hierdoor mag de drone in zowel subcategorie A2 als subcategorie A3 worden gevlogen tot eind 2023. In subcategorie A2 mag de drone boven bebouwing vliegen, met minimaal 50 meter afstand tot niet-betrokken personen. In subcategorie A3 moet je verplicht 150 meter afstand houden tot bebouwing.

Toestel bestellen

Bestel de DJI Air 2S met eventueel de Fly More Combo in onze webshop.

EU Dronebewijs

Zin om met de DJI Mavic Air 2S aan de slag te gaan? Deze drone heeft helaas geen C-label. Voor de DJI Mavic Air 2S heeft u in elk geval het basiscertificaat A1-A3 nodig en is het aanvullende certificaat A2 een keuze.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven