De 10 mooiste dronelocaties in Italië

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Italië kent veel mooie drone locaties met wisselende natuur en bebouwing. In het noorden kunt u grote bergen, dichte bossen en kleine bergbeekjes fotograferen. In het zuiden vindt u helderblauw water en dobberende bootjes. Wilt u deze plekken op een andere manier bekijken en fotograferen dan kunt u gebruik maken van een drone. Vanuit de lucht ziet alles er namelijk nog mooier uit en uw beelden worden een stuk unieker.

Waar in Italië kunt u dan goed met een drone vliegen? Dat vertellen we u in deze blog. Wij hebben tien locaties verzameld waar u legaal met uw drone mag vliegen en u prachtige drone opnames kunt maken. Voordat u in Italië mag vliegen heeft u vanaf 250 gram een geldig EU Dronebewijs nodig. Dit is in de gehele EU verplicht. Dit certificaat is gemakkelijk online te behalen.

Dronevliegen in Noord-Italië Dolomieten

In het noorden van Italië vindt u de Dolomieten, grenzend aan Oostenrijk. De Dolomieten zijn UNESCO werelderfgoed. Dit betekent dat u niet overal mag vliegen met een drone. Toch zijn er genoeg mooie locaties waar dit wel mag. Op de bekendste plekjes mag u als dronepiloot niet vliegen. Een goed excuus om nieuwe locaties te ontdekken. Wilt u bergen fotograferen dan kun u bijvoorbeeld naar Cadini di musurina of Passo di Gardena. Een mooie bergweiden kun u fotograferen bij Alpe di Siusi. En een bergmeer waar u met de drone kunt vliegen is Lago di sorapis.

Warm waterbronnen in Toscane

Een bekende drone locatie zijn de warmwaterbronnen in Toscane. Er zijn verschillende plekken waar het warme water uit de grond komt. Onze favoriet is: Terme di saturnia vanwege het idyllische badhuis en de prachtige natuur. Ook Bagni di San Filippo, vanwege de prachtige zoutmuren. Deze plekken zijn erg populair en worden dagelijks door veel mensen bezocht. Denk aan iedereens privacy voordat u met een drone gaat vliegen. De beste momenten om op deze locaties te vliegen is in de ochtend op doordeweekse dagen. Grote kans dat u dan weinig tot geen andere bezoekers tegenkomt.

Verken Sardinië met uw drone

Ook in Sardinië zijn veel no-fly zones, maar het is zeker mogelijk om op dit eiland te vliegen. Controller voor u vlucht goed of er geen restricties zijn in het luchtruim. Sardinië staat bekend om zijn prachtige blauwe water en grote rotsen. Een mooie plek om drone opnames te maken is Cala Luna. Een baai in het midden van Sardinië omringt door grote rotswanden. Het water is helderblauw en met een beetje geluk meren er nog wat kleine bootjes aan. Een uniek plaatje dat u alleen op Sardinië kunt maken.

Dronefoto’s maken boven het eiland van Elba

Het eiland Elba ligt voor de kust van Toscane. Het eiland kenmerkt zich door de kleine gezellige dorpjes, hoge bergtoppen en blauwe wateren. In de winter heeft u bovenop de berg zelfs kans op sneeuw. Kortom u kunt hier verschillende drone beelden maken. Van besneeuwde bergtoppen tot een dobberend bootje in helderblauw water. Een prachtig gevarieerd eiland, dat zeker een bezoekje met de drone waard is. Op het eiland is een vliegveld en rondom het vliegveld is een no-fly zone. Gaat u vliegen op Elba, houdt dan rekening met deze no-fly zone.

Vliegen in Cinque terre

Op zo’n mega toeristisch plek mag u toch helemaal niet met een drone vliegen? Een van de vijf dorpjes ligt net buiten de no-fly zone en hier mag u dus als u het A2 certificaat bezit met uw drone vliegen. Dit dorpje heet Monterosso al mare, dit is het grootste dorpje van de Cinque terre. Het uitzicht? Een klein schattig dorpje met gekleurde huisje en een gezellig strand met gekleurde parasolletjes.

Vliegen boven de witte Bergen van Sicilië

Vliegen met een drone op Sicilië is natuurlijk prachtig. Er zijn talloze mooie plekken. Een unieke drone locatie is Scala dei turchi. Een plek als deze vindt u alleen op Sicilië. Grote witte rotsen die doen denken aan ijsbergen die eindigen in de blauwe zee. Deze plek is erg geliefd bij drone vliegers er is dan ook veel inspiratie voor mooie drone foto’s te vinden. Jaren geleden kon u deze witte bergen nog bezoeken. Tegenwoordig is het gebeid gesloten voor bezoekers. Extra speciaal dus dat u alsnog een foto heeft van deze witte bergen.

Uw drone mee naar Capri

Capri is een klein eiland voor de Amalfi kust. Dit eilandje is alleen te bereiken via de boot. Capri is voornamelijk bekend van de grote omhoog staande rotsblokken in de zee. Deze rotsen heten Faraglioni en zijn vast te leggen vanaf boven. Het is een behoorlijk stukje vliegen vanaf de kust, wilt u echt dichtbij deze rotsen vliegen stijg dan op vanaf een boot. Houd wel rekening met dat er af en toe harde windvlagen kunnen ontstaan boven zee.

Groene drone foto’s in Toscane

Toscane is een uitgestrekt gebied. Hier vindt u veel heuvelachtig landschap waar gewassen op worden verbouwd. Bij drone foto’s uit Toscane kunt u foto’s met veel groen verwachten. Maak bijvoorbeeld een vlucht boven een van de vele wijnrekken. Of boven een klein oud dorpje wat tussen de groene heuvels ligt. Prachtige drone foto’s gegarandeerd.

Amalfi kust, Path of the Gods

De Amalfi kust is gekenmerkt door het rotsachtige gebied. Een mooie route door dit gebied is Path of the Gods. Het is een vrij ruig gebied om doorheen te wandelen. Gelukkig kun u dit gebied ook verkennen met uw drone. Geniet van het prachtige uitzicht door de camera van uw drone. Mocht u een sportieve dronepiloot zijn is het bewandelen van deze route het zeker waard.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven