BVLOS training

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Bent u ook nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is met BVLOS? Wij zitten op het puntje van onze stoel als het gaat om wat er weer méér mogelijk wordt binnenkort.

Verschillende operaties

BVLOS biedt een variëteit aan mogelijkheden:

 • Korte en lange afstandsvluchten
 • Handmatig, geautomatiseerd en autonoom
 • Ongecontroleerd en gecontroleerd luchtruim

In de specifieke categorie mag er alleen handmatig (besturing door de piloot) of geautomatiseerd BVLOS gevlogen worden, mits het grondrisico of het algehele risico van de operatie niet te hoog zijn. Alleen vluchten in ongecontroleerd luchtruim maken op dit moment kans om goedgekeurd te worden door de ILT.

Interessante BVLOS use case

Een interessante toepassing is de drone-in-a-box oplossing. Dit betekent dat een drone vanuit een basisstation opereert. Hierdoor is het mogelijk om op afstand (bedrijfs)terreinen met verschillende objecten vanuit de lucht continu in de gaten te houden, hulpdiensten te ondersteunen met live beelden in het geval van calamiteiten of om bijvoorbeeld reguliere inspecties uit te voeren.

DJI Dock

Onlangs kondigde DJI de M30(T) en Dock aan. Dit compacte toestel is voorzien van een geavanceerde RGB en thermische camera. Er wordt gebruik gemaakt van een drone-in-a-box. Als er veel vluchten uitgevoerd worden, dan is een basisstation, dat het toestel snel oplaadt en beschermt, erg handig. Dit basisstation kan met behulp van software (FlightHub 2) volledig op afstand worden beheerd. Daarbij kunt u als piloot vluchten met de M30(T) plannen, geautomatiseerd laten uitvoeren en realtime monitoren. Het maximale bereik is ongeveer zeven kilometer.

Deze baanbrekende drone-in-a-box oplossing kunt u bij Drone Class in het najaar uitproberen.

BVLOS training

Wij voorzien een groeiende vraag naar BVLOS opleidingen en training, gezien de interessante toepassingsmogelijkheden. In onderstaand overzicht vindt u onze mogelijkheden:

BVLOS training bij Drone Class

Grofweg is het verschil tussen een training en opleiding, dat wij bij een opleiding ook beoordelen of u de gewenste kennis/vaardigheden bezit voor het uitgeven van een certificaat van voltooiing.

Als u één van de eersten wilt zijn, neem dan gerust met ons contact op voor:

 1. Praktijktraining DJI Dock
  Kennismaking met dronebox en BVLOS
 2. Praktijkgedeelte (B)VLOS
  Voor BVLOS operaties met een maximaal bereik tot 1 kilometer
 3. Endorsement module BVLOS
  Voor BVLOS operaties met een bereik vanaf 1 kilometer

Nog meer blogs

Lees onze blogs over FlightHub 2 en de DJI M30T.

Ops Center

Een volledige B2B oplossing voor surveillance en inspectievluchten.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven