BVLOS opleiding

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

BVLOS is een parapluterm voor allerlei soorten operaties, die buiten het zicht van de piloot uitgevoerd worden. Daarnaast is BVLOS een niche, die misschien interessant voor jou als dronepiloot kan zijn. Daar hoort ook opleiding bij. In deze blog presenteren wij al onze opleidingsmogelijkheden. 

Waarom zou je opgeleid willen worden voor BVLOS operaties?

Veel operaties in Nederland worden Visual Line of Sight uitgevoerd. Daarnaast is er een nieuwe, opkomende markt voor Beyond Visual Line of Sight operaties. Dit zijn vluchten, die veelal op afstand en met behulp van cloud platformen geautomatiseerd worden. Maar... (nog) niet autonoom, wat betekent dat er altijd een getrainde piloot moet zijn die kan ingrijpen. Zeker in de specifieke categorie.

Eerste vliegschool in Nederland

Drone Class sorteert hier alvast op voor, zoals je in deze video kunt zien.

Met onze voorsprong in kennis en ervaring kun jij één van de eerste dronepiloten worden, die straks BVLOS operaties kan creëren, inplannen en monitoren.

Welke mogelijkheden biedt Drone Class jou?

Laten we eens kijken naar relevante BVLOS opleiding en training bij ons.

1. Particulieren

Voor nieuwsgierige piloten, die niet per se iets professioneel willen gaan doen, maar toch erg benieuwd zijn. Met Drone Class Plus kom je meer te weten tijdens onze vlieg- en themamiddagen.

2. Professionals

Vervolgens bieden we één training en twee opleidingen aan:

BVLOS opleiding bij Drone Class

Interessant? Dan stellen wij deze opties hieronder verder aan je voor.

2a. Praktijktraining DJI Dock ter kennismaking

Ben je vanuit jouw professie geïnteresseerd in de DJI Dock? Dan kunnen wij je kennis laten maken met deze dronebox en leer je jouw eerste missie plannen met behulp van DJI FlightHub 2. Ook geven wij je informatie over de verplichte bedrijfsvergunning, tips voor de aanvraag en procedures in het operationeel handboek. Met de Praktijktraining DJI Dock kun je ontdekken of geautomatiseerde BVLOS vluchten een kansrijke niche is, waar je je verder in wilt gaan verdiepen.

2b. Praktijkgedeelte BVLOS (Basisopleiding Specifieke categorie)

Wil je jezelf kwalificeren voor BVLOS operaties? Dan kun je starten met onze basisopleiding in de specifieke categorie. Je haalt eerst het EASA STS theorie certificaat (upgrade van het A2 certificaat) en leert vliegen in het praktijkgedeelte VLOS. Daarna leren wij je hoe je zelf BVLOS vliegt en wat daar allemaal bij komt kijken. Met het Praktijkgedeelte (B)VLOS ontvang je, na slaging voor het examen, tevens praktijkcertificaten. Deze zijn nodig om legaal te kunnen opereren.

2c. Endorsement module BVLOS

Tot slot nemen wij je mee in het leren uitvoeren van geautomatiseerde vluchten met DJI Dock, DJI M30T en DJI FlightHub 2. Je hebt de complete basisopleiding afgerond, zodat je een stevige basis aan kennis en vaardigheden hebt. Deze basis gaan wij verdiepen. Naast alle basishandelingen in de software leer je deze ook optimaal te benutten (o.a. geo-zones, no-return points en het toestel overnemen met je toetsenbord). Met de Endorsement module BVLOS ontvang je het betreffende certificaat.

Verbreed je mogelijkheden als piloot. Neem gerust met ons contact op.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven