Buitenlandse aanvraag mogelijk

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Vanaf nu is het mogelijk om via Drone Class A1-A3 en A2 aan te vragen bij de RDW als u in het buitenland woont.

Update

Deze blog is bijgewerkt met aanpassingen op 16 september 2021.

Voor niet-ingezetene Nederlanders

Heeft u de Nederlandse nationaliteit, maar staat u niet ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP)? Omdat u bijvoorbeeld in Spanje of Singapore woont? Dan kunt ook u uw EU Dronebewijs straks aanvragen bij de RDW. Voorwaarde is dat u eerst Drone Class een examen heeft gehaald.

Voor buitenlanders die in Nederland wonen

Ook mensen, die een andere nationaliteit hebben en in Nederland tijdelijk verblijven, kunnen bij de RDW het basiscertificaat A1-A3 en het aanvullende certificaat A2 aanvragen. Onder dezelfde voorwaarde.

Voor buitenlanders in de rest van de wereld

Tot slot kunnen wij kunnen ook in de EU en de rest van de wereld (online) opleiden en examineren, waarbij het EU Dronebewijs in Nederland via de RDW kan worden aangevraagd.

Voor ingezetene Nederlanders met een buitenlands A1-A3 certificaat

Woont u in Nederland en heeft u A1-A3 in het buitenland gehaald? Dan kunt u A2 bij de RDW aanvragen, nadat u eerst voor uw examen A2 bent geslaagd bij een Nederlandse vliegschool.

Drone Class

Met online opleidingen voor het EU Dronebewijs in het Duits, Engels, Italiaans en binnenkort ook in het Frans zijn wij een echte Europese drone opleider. 

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven