Aankondiging DJI Mini 2 SE

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

DJI zet in op nog een extra mogelijkheid voor low-budget drones: de Mini 2 SE. Dit nieuwe toestel komt uit op 22 maart a.s. en krijgt een prijskaartje van 389 euro.

Wat voor toestel is de DJI Mini 2 SE?

Met de Mini 2 SE kunt u in maximaal 2,7K resolutie filmen en fotograferen in 12 Mega Pixels. De drone biedt een drie-assig gestabiliseerde 1/2.3″ CMOS camera. Door middel van QuickShots en Panorama kunt u gemakkelijk creatieve beelden maken. De meegeleverde controller werkt op basis van O2 transmissietechnologie, met een paar kilometer bereik. De vliegtijd bedraagt 31 minuten en het toestel zit qua gewicht onder de 250 gram.

U krijgt dus een zeer licht, compact toestel dat u handig mee kunt nemen.

Voor welke dronepiloot is de DJI Mini 2 SE geschikt?

Ben je op zoek naar een eerste drone om mee te vliegen en wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is de Mini 2 SE met name interessant. Hoewel duurdere drones een hogere videoresolutie bieden, kun je de video van de Mini 2 SE nog steeds goed gebruiken voor sociale media (waar het meestal naar full HD wordt geconverteerd). Ook kunt u foto's van voldoende kwaliteit delen met vrienden en bekenden.

Let wel goed op met vliegen, want op dit toestel zit geen obstakeldetectie. Heb je (nog) geen idee wat de droneregels zijn? Haal dan het A1-A3 certificaat en vergeet niet om een exploitantnummer bij de RDW te regelen.

Wat zijn de verschillen tussen DJI Mini 2 (SE), Mini 3 en de Mini 3 Pro?

De DJI Mini series kenmerkt zich door toestellen die minder dan 250 gram wegen. Verschillen zitten in de camera, aanwezigheid van obstakeldetectie en vliegtijd.

Eigenschappen  DJI Mini 2 SE DJI Mini 2 DJI Mini 3 DJI Mini 3 Pro
Gewicht 249 gram 249 gram 248 gram 248 gram
Foto 12 MP 12 MP 12 MP 12-48 MP
Video 2.7K (30fps) 4K (30fps) 4K (30fps) 4K (60fps)
Obstakeldetectie Geen Omlaag Omlaag Vooruit, achteruit, omlaag
Vliegtijd 31 min. 31 min. 38 min. 34 min.

DJI Mini 2 SE: goedkoopste drone

Het toestel gaat 389 euro kosten. Met Fly More Combo (twee extra accu’s, charging hub, reservepropellers en draagtas) komt u uit op 529 euro.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven