Aanbod in de Specific endorsement modules

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Bij Drone Class word je opgeleid voor bijzondere operaties in de specifieke categorie. In deze blog gaan we in op ons huidige aanbod van Specific endorsement modules.

Specific endorsement modules

Voor het opereren in de specifieke categorie heb je allereerst als bedrijf een vergunning nodig en als piloot de basisopleiding (met theorie en praktijk). Wat voor type operaties je mag uitvoeren staat op de afgegeven autorisatie van de ILT en uiteraard verder uitgewerkt in het operationeel handboek.

Voor bepaalde type operaties heeft EASA vastgelegd in de Easy Access Rules for Unmanned Aircraft Systems dat je als piloot aanvullend opgeleid moet worden.

Het betreft onder andere de volgende operaties:

  • Nachtvluchten
  • BVLOS operaties
  • VVL vluchtoperaties

Bij deze specific endorsement modules horen praktijkcertificaten, die je middels praktijktraining bij Drone Class kunt verdienen.

Nachtvluchten

Voor de langlopende ontheffing 'vluchten buiten UDP' volg je bij ons een compacte praktijktraining waar wij ingaan op alle eisen die de ILT stelt aan het voorbereiden en uitvoeren van een nachtvlucht. Wij oefenen, na zonsondergang, buiten met onze toestel manoeuvres en missies. Zo leer je hoe je met de beperkingen van het donker moet omgaan en wat je moet doen in het geval van noodsituaties.

BVLOS operaties

Beyond Visual Line of Sight is een parapluterm voor diverse soorten operaties, die buiten het zicht van de piloot worden uitgevoerd. Als vliegschool maken wij de keuze om je op te leiden voor automatische vluchten langer dan één kilometer. Deze niche wordt steeds relevanter in Nederland.

Wij hanteren de volgende opbouw:

BVLOS opleiding bij Drone Class

Zelf leren vliegen in BVLOS leer je in onze basisopleiding. Daarna kun je verder met de specific endorsement BVLOS. Hierin leren wij je geautomatiseerde missies plannen en monitoren met de DJI Dock, M30T en het FlightHub 2 cloud platform.

Wil je eerst ervaren wat dit globaal inhoudt? Kies dan voor de praktijktraining DJI Dock.

VLL vluchtoperaties

Very Low Level en operaties binnen niet-gesegregeerd luchtruim pakken wij op dit moment in de syllabus samen als één specific endorsement module. Je volgt een volledige RT-opleiding. Mocht je deze al hebben afgerond, dan kun je om vrijstelling vragen. In de praktijktraining A-typisch luchtruim leer je hoe je binnen 30 meter afstand van obstakels veilig kunt vliegen.

Ook alleen theorie is mogelijk

Wil je eerst méér kennis opdoen in de specifieke categorie? Wij leiden inmiddels ook mensen bij EASA en ICAO op. Dan is het mogelijk om alle theorie van de hierboven genoemde modules en resterende specific endorsement modules separaat te volgen. Na het afleggen van een online theorie examen ontvang je dan een theoriecertificaat van Drone Class. Als ingangseis heb je het EASA STS theorie certificaat behaald.

Je kunt later alsnog de praktijktraining bij ons bestellen. Hiervoor dien je te beschikken over een praktijkcertificaat, die de opleidingseisen m.b.t. vliegvaardigheid van STS-01 (en in het geval van BVLOS ook STS-02) afdekt.

Onze aanpak: Beste prijs/kwaliteit

Zoals je van ons gewend bent, kijken wij no nonsense naar wat EASA voorschrijft, vertalen dit naar informatieve en zeer verzorgde opleidingen. Dit resulteert in een motiverende training, die ook nog eens scherp geprijsd is.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven