A1-A3 Certificaat voor DJI Mini 3 Pro?

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Afgelopen maand lanceerde DJI de nieuwste versie van de DJI Mini. Eerder schreven wij al een blog over alle nieuwe functies op de DJI Mini 3 Pro. Deze keer gaan we dieper in op de regels voor het vliegen met de DJI Mini 3 Pro.

EU Dronebewijs

De vraag die vaak wordt gesteld is: “Heb ik een dronebewijs nodig om te vliegen met de DJI Mini 3 Pro?” Of u een dronebewijs nodig heeft voor dit toestel is afhankelijk van het gewicht van de drone.

De DJI Mini 3 Pro is gelanceerd met twee batterijen, de Intelligent Flight Battery en de Intelligent Flight Battery Plus*. Met de Intelligent Flight Battery Plus wordt de vliegduur met 13 minuten verlengd. In onderstaande tabel is het verschil tussen beide batterijen te zien.

Batterij

Vliegduur

Capaciteit

Gewicht

Intelligent Flight Battery

34 minuten

2453 mAh

80,5 gram

Intelligent Flight Battery Plus*

47 minuten

3850 mAh

121 gram


Het standaard gewicht van de DJI Mini 3 Pro is 249 gram, inclusief Intelligent Flight Batterij, propellers en microSD kaart. Wilt u de DJI Mini 3 Pro met de Intelligent Flight Plus* batterijen vliegen dan stijgt het gewicht van de drone met ca. 40 gram. Dit betekent dat de drone rond de 290 gram weegt. Het basiscertificaat A1-A3 is in dat geval verplicht om te halen.

Wanneer u de DJI Mini 3 Pro met de Intelligent Flight batterij wilt vliegen heeft u géén drone bewijs nodig. De drone weegt immers minder dan 250 gram.

* De Plus batterij komt niet in Europa uit

Exploitantnummer

Voor dit toestel is - hoe dan ook - een exploitantnummer nodig, dat u bij de RDW moet aanvragen en jaarlijks dient te verlengen.

Wat leert u tijdens de opleiding voor het A1-A3 certificaat

De online A1-A3 opleiding is geschikt voor iedereen die meer kennis wil opdoen over de drone regels. Het certificaat is geldig voor alle toestellen tot 500 gram (subcategorie A1).

Tijdens de opleiding leert u alles over:

  • Drone regels
  • Vluchtvoorbereiding
  • Toestelkennis
  • Veiligheid
  • Privacy en gegevens

U volgt de cursus in een online leeromgeving en maakt online het examen. Onze online leeromgeving is zo ingericht dat u alle lesstof stap voor stap kunt doorlopen. U heeft geen voorkennis nodig en het examen is, binnen de 30 dagen toegang die u heeft, onbeperkt te herkansen. Wanneer u het examen heeft gehaald, kunt u via ons de aanvraag instarten voor het A1-A3 certificaat. Dit certificaat wordt door de Nederlandse autoriteit (RDW) uitgegeven en is geldig in alle EU landen.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven