Waarom nodig?

U wilt taxidiensten ontwikkelen in stedelijke gebieden, gevaarlijke stoffen door de lucht vervoeren of andere zeer risicovolle operaties uitvoeren.

Voor dit soort operaties (en nog vele andere) kunt u terecht in de gecertificeerde categorie. Inmiddels zijn de Europese wettelijke kaders hiervoor vastgesteld, maar er is ook nog veel werk te doen om de eerste UAS taxi's en unmanned cargoships te laten opereren. Belangrijk om vooraf te weten is dat er eisen worden gesteld aan het bedrijf, het toestel en de piloot.

Op dit moment kunt u alleen in de open of specifieke categorie opereren. Een risico-analyse (SORA) zal uitwijzen of uw operatie momenteel is toegestaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Airhub.

Drone Class zal de opleiding voor de gecertificeerde categorie ontwikkelen.

Het instapniveau van de drone piloot is de specifieke categorie. Wij bieden u een basisopleiding aan, die uit theorie en praktijk bestaat. U ontvangt voor beide gedeelten een apart certificaat van voltooiing.

Bestel uw opleiding en maak gebruik van:

 • Onbeperkt toegang tot Online Leren
 • Voordelig geprijsde vlieglessen
 • Uitstekende klantenservice
 • Onbeperkt gratis herexamens (theorie)
Bestel de basisopleiding

Stap 1

Aanvraag starten

Neem met onze partner Airhub contact op voor een intake. Weet snel waar u aan toe bent qua operaties, vergunning, kosten en tijd. Ga naar stap 2.

Stap 2

Opleiding volgen

Haal uw EU Dronebewijs online bij Drone Class. Volg bij ons daarna de basisopleiding voor de specifieke categorie. Verdien uw certificaten van voltooiing.

Stap 3

Toestemming verkrijgen

Airhub zorgt voor alle benodigde analyses en documenten. In overleg met u wordt de aanvraag compleet gemaakt en tot slot ingediend bij de ILT.

Stap 4

Klaar voor opereren

De ILT behandelt uw aanvraag. Na goedkeuring mag u starten met opereren. Vergeet niet om de Airhub app te installeren: Plannen, vliegen, loggen.

Wat Airhub doet

Zij analyseren uw operatie(s) waaruit alle eisen voortvloeien waar aan moet worden voldaan. Airhub is een ervaren en betrouwbare partner.

Wat Drone Class doet

Op basis van de analyse van Airhub leiden wij u op als drone piloot voor de specifieke categorie. Onze opleiding vindt u nergens anders voordeliger.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de kosten voor het bedrijf in de specifieke categorie?

  Dit hangt sterk af van het aantal en de complexiteit van de operatie(s). De kosten starten vanaf ongeveer vijfduizend euro, inclusief btw.

 • Wat zijn de kosten voor de piloot in de specifieke categorie?

  U betaalt voor onze basisopleiding (theorie en praktijk) vijftienhonderd euro, inclusief btw. Met optioneel een RT-opleiding erbij blijft u onder de vijfentwintighonderd euro, inclusief btw.

 • Waarvoor word ik precies opgeleid als piloot?

  U wordt in de specifieke categorie opgeleid voor het Europese STS-01, de afgeleide PDRA-S01 hiervan, operaties die voortvloeien uit een SORA waarbij u in elk geval VLOS vliegt met een multirotor.

 • Waarom zijn jullie goedkoper dan andere opleiders?

  Goed en efficiënt opleiden. Dat is wat Drone Class doet. Ook in de specifieke categorie. U hoeft niet onnodig lang opgeleid te worden en wat wij u online kunnen leren, dat bieden wij ook online aan. Verder betaalt u alleen voor wat u echt nodig heeft.

 • Is Drone Class een erkende vliegschool?

  Wij zijn door de Nederlandse overheid erkend als vliegschool (NL-RTF-505/2) en aangewezen entiteit UAS (2020-66581).