Inleiding

Wil je een drone opleiding volgen? Drone Class is dé opleider in de open en specifieke categorie. Om onbezorgd en legaal met jouw drone te vliegen, heb je een Dronebewijs nodig voor een drone vanaf 250 gram. Hiermee kun je vliegen in de EU, Zwitserland, IJsland en Noorwegen. 

Leren in eigen tempo

Door het volgen van de drone opleiding in Nederland via Drone Class, zal je worden opgeleid tot drone piloot op eigen tempo. Voor elk certificaat ben je ongeveer vier uur kwijt, afhankelijk van voorkennis en leertempo. 

Drone opleiding Nederland examen

Het basiscertificaat A1-A3 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en het aanvullende certificaat A2 examen uit 30 meerkeuzevragen. De examens zijn online en worden zelfstandig gemaakt in Online Leren. Na de examens heb je kennis over drone reglementen, mitigerende maatregelen, het plannen van vluchten, toestelkennis en natuurlijk de veiligheid. Bij het A2 examen komt hier meteorologie nog bij. Wanneer je de examens succesvol hebt afgerond, vraag je zelf het EU Dronebewijs aan bij de RDW.

Online Leren voor drone piloot

Drone Class leidt je op in een prettige digitale leeromgeving met verschillende modulen en oefenvragen. Wil je een voorproefje ontvangen? Bekijk onze gratis demo

Luchtvaarttoestellen onder 250 gram

EU Dronebewijs optioneel

Je mag het EU Dronebewijs halen, maar dit is niet verplicht.

Luchtvaarttoestellen vanaf 250 gram

EU Dronebewijs verplicht!

Je haalt altijd en ook als eerste het Basiscertificaat A1-A3.

Lees hoe wij helpen...

Luchtvaarttoestellen (C2 label)

Wil je vliegen in woonwijken?

Je haalt voor dit soort toestellen het Aanvullend certificaat A2.

Lees hoe wij helpen...

Registratie piloten/bedrijven

Exploitantnummer RDW

Verplicht voor drone met camera aan boord of vanaf 250 gram.

Hoe werkt de drone opleiding?

De drone opleiding bij Drone Class bestaat uit een opleiding tot drone piloot voor subcategorie A1-A3 en een aanvullende drone opleiding, in de vorm van een cursus voor subcategorie A2. In een fijne en digitale leeromgeving leer je de basisprincipes en regels voor het drone vliegen. Binnen de digitale leeromgeving krijg je toegang tot verschillende leermodules. Deze kun je gedurende 30 dagen op eigen tempo doorlopen en je kunt onbeperkt oefentoetsen maken. Hierna volgt een examen. Na het behalen van jouw drone examen vraag je het certificaat aan bij de RDW.

De voordelen van het EU Dronebewijs bij Drone Class:

 • Effectief en comfortabel leren
 • Beste digitale leeromgeving
 • Heel veel gratis extra's
 • 95% slagingspercentage
 • Uitstekende klantenservice
Bestel het EU Dronebewijs

Ready for take-off

Deze geslaagde deelnemers hebben een Google review achtergelaten.

Review EU Dronebewijs

Dirk Schouten

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
De online cursus is mij goed bevallen en de stof wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd. Ook de registratie bij de RDW verliep vlekkeloos.
Review drone vliegbewijs

Wim Breeman

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Super duidelijke cursus, goede herhalingsvragen en proefexamens. Goede online lessen en zeer goed te doen voor iedereen. Top!
Review drone certificaat

Emilia Cremonini

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Prima opleiding met duidelijke uitleg en onbeperkte herkansing binnen de 30 dagen toegang. Ik ben er soepel en snel doorheen gegaan.
Review drone brevet

Mario Schoenmakers

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Bij eerste aanblik van de site kun je een deel van de opleiding al bekijken. Dit stond mij direct aan qua uitleg en methodiek. Daarna besteld en aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet de drone opleiding eruit?

  Je start de drone opleiding met een inleiding en daarna begint de cursus. In elke module zie je oefenvragen en ook is er een oefentoets. Tot slot sluit jw de drone opleiding af met een examen.

 • Hoe lang duurt de drone opleiding?

  Je bent ongeveer 4 uur bezig met het basiscertificaat A1-A3. Dit hangt onder andere af van voorkennis en leertempo. Je bent voor het aanvullend certificaat A2 ongeveer evenveel tijd kwijt.

 • Hoe toegankelijk is de drone opleiding?

  Je kunt zonder voorkennis starten met de drone opleiding. Begrippen worden uitgelegd. Je kunt de slides van de drone opleiding op eigen tempo volgen. Er zijn oefenvragen en oefentoetsen, die je kunt herhalen.

 • Welk drone vliegbewijs moet ik als eerste aanvragen?

  De volgorde is van belang. Vraag eerst het drone vliegbewijs A1-A3 aan en daarna pas het drone vliegbewijs A2.

 • Wat moet ik na afloop nog doen?

  Na ontvangst kun je vijf jaar vliegen met jouw drone vliegbewijs. Daarna is verlenging bij de RDW mogelijk, indien je een opfriscursus met examen hebt gevolgd bij Drone Class.

In de praktijk

Onze DJI Dock is in augustus 2023 geïnstalleerd en wordt onderhouden door DroneLand in Almere. Wij zijn de eerste onderneming en vliegschool in Nederland, die met deze technologie werkt. Onze voorsprong in productkennis en vaardigheden om met FlightHub 2 te opereren zetten wij graag in voor uw organisatie.

In Duiven kunt u de DJI Dock met DJI M30T in werking zien. Wij vliegen BVLOS op basis van een bedrijfsvergunning van de ILT. Dit betekent dat onze routes vooraf zijn goedgekeurd en hiermee tonen wij aan dat BVLOS operaties in ons land mogelijk zijn.

De toepassing van de dronebox zien wij voor branches, waarin inspecties en automatische controles relevant zijn.

Lees meer