Inleiding

Wilt u uw drone certificaat behalen? Dan bent u bij Drone Class aan het juiste adres! Wij zijn dé opleider in de open en specifieke categorie. Om legaal en onbezorgd te kunnen vliegen met uw drone in de EU, Zwitserland, IJsland en Noorwegen, dient u een drone certificaat te behalen vanaf 250 gram.

Online Drone certificaat behalen

Bij Drone Class is het mogelijk om uw drone certificaat online te behalen. U zal worden opgeleid in een digitale leeromgeving met verschillende modulen en oefenvragen. Dit zal allemaal gebeuren op uw eigen tempo. Per certificaat bent u ongeveer zes tot tien uur kwijt, afhankelijk van uw eigen voorkennis en leertempo. Bent u benieuwd naar hoe deze digitale leeromgeving eruit ziet? Bekijk onze gratis online demo

Drone certificaat verplicht: het examen

Om het drone certificaat te behalen begint u eerst met een online cursus met oefenvragen en oefentoetsen. U sluit de online cursus af met een examen.

Het examen bestaat uit een A1-A3 examen en een aanvullend A2 examen. Het basiscertificaat A1-A3 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en het aanvullende certificaat A2 bestaat uit 30 meerkeuzevragen.

In de opleidingen leert u over drone reglementen, mitigerende maatregelen, het plannen van vluchten, toestelkennis en natuurlijk de veiligheid. Bij het A2 examen komt hier meteorologie nog bij. Wanneer u de examens heeft behaald, kunt u het EU drone certificaat aanvragen bij de RDW.

Luchtvaarttoestellen onder 250 gram

EU Dronebewijs optioneel

U mag het EU Dronebewijs halen, maar dit is niet verplicht.

Luchtvaarttoestellen vanaf 250 gram

EU Dronebewijs verplicht!

U haalt altijd en ook als eerste het Basiscertificaat A1-A3.

Lees hoe wij helpen...

Luchtvaarttoestellen 500 gram tot 2 kilo

Wilt u vliegen in woonwijken?

U haalt voor dit soort operaties het Aanvullend certificaat A2.

Lees hoe wij helpen...

Registratie piloten/bedrijven

Exploitantnummer RDW

Verplicht voor drone met camera aan boord of vanaf 250 gram.

Heeft u een drone certificaat nodig?

Het klopt inderdaad dat u een drone certificaat nodig heeft, vanaf 250 gram. Het EU Dronebewijs bestaat uit een drone certificaat voor subcategorie A1-A3 en een apart drone certificaat voor subcategorie A2. Drone Class helpt u om het drone certificaat zo snel en gemakkelijk mogelijk te behalen in een fijne en online leeromgeving. Tijdens de online drone cursus leert u de basis principes en regels voor drone vliegen.

De voordelen van het behalen van uw drone opleiding bij Drone Class zijn:

 • Effectief en comfortabel leren
 • Beste digitale leeromgeving
 • Heel veel gratis extra's
 • 95% slagingspercentage
 • Uitstekende klantenservice
Drone certificaat behalen

Ready for take-off

Deze geslaagde deelnemers hebben een Google review achtergelaten.

Review EU Dronebewijs

Dirk Schouten

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
De online cursus is mij goed bevallen en de stof wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd. Ook de registratie bij de RDW verliep vlekkeloos.
Review drone vliegbewijs

Wim Breeman

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Super duidelijke cursus, goede herhalingsvragen en proefexamens. Goede online lessen en zeer goed te doen voor iedereen. Top!
Review drone certificaat

Emilia Cremonini

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Prima opleiding met duidelijke uitleg en onbeperkte herkansing binnen de 30 dagen toegang. Ik ben er soepel en snel doorheen gegaan.
Review drone brevet

Mario Schoenmakers

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Bij eerste aanblik van de site kun je een deel van de opleiding al bekijken. Dit stond mij direct aan qua uitleg en methodiek. Daarna besteld en aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet het drone certificaat eruit?

  Het drone certificaat is digitaal (pdf document) en heeft het logo van de RDW in de rechter bovenhoek. Ook ziet u het logo van de EASA.

 • Hoe moet ik het drone certificaat aanvragen?

  Bij de RDW moet u het drone certificaat zelf regelen, nadat u bent geslaagd. U ontvangt van ons een e-mail. Daarin staat een link waar u op klikt om het drone certificaat digitaal aan te vragen. Zorg dat u DigID bij de hand heeft.

 • Waar is het drone certificaat geldig?

  U kunt in alle landen van de EU vliegen met uw drone certificaat. Dit geldt ook voor Zwitserland, Noorwegen en IJsland.

 • Welk drone certificaat moet ik als eerste aanvragen?

  De volgorde is van belang. Vraag eerst het drone certificaat A1-A3 aan en daarna pas het drone certificaat A2.

 • Wat moet ik na afloop nog doen?

  Na ontvangst kun u vijf jaar vliegen met uw drone certificaat. Daarna is verlenging bij de RDW mogelijk, indien u een opfriscursus (zonder examen) heeft gevolgd bij Drone Class.

Experts in drone opleidingen

Drone Class is een gespecialiseerd opleidingsbedrijf in de drone industrie. Een erkende en ervaren opleider voor drone piloten.

Drone Class biedt opleidingen aan voor bedrijven, gemeenten, scholen en particulieren. Vanuit de ervaring met het ontwikkelen van opleidingen en trainingen en de passie voor het vliegen met drones, is de perfecte mix gevonden voor een professionele en toegankelijke opleiding. Daarbij combineert Drone Class vakkennis met de kunst van het uitleggen.

Vanuit Duiven verzorgt Drone Class voor de Benelux en Europa de online opleidingen voor vliegen in de open en specifieke categorie. 

Meer over ons