Inleiding

Wil je jouw drone certificaat behalen? Dan ben je bij Drone Class aan het juiste adres! Wij zijn dé opleider in de open en specifieke categorie. Om te kunnen vliegen met uw drone in de EU, Zwitserland, IJsland en Noorwegen, dien je een drone certificaat te behalen vanaf 250 gram.

Online Drone certificaat behalen

Bij Drone Class is het mogelijk om jouw drone certificaat online te behalen. Je zult worden opgeleid in een digitale leeromgeving met verschillende modulen en oefenvragen. Dit zal allemaal gebeuren op eigen tempo. Per certificaat ben je ongeveer vier uur kwijt. Ben je benieuwd? Bekijk dan onze gratis online demo

Drone certificaat verplicht: het examen

Om het drone certificaat te behalen begin je eerst met een online cursus met oefenvragen en oefentoetsen. Je sluit de online cursus af met een examen.

Het examen bestaat uit een A1-A3 examen en een aanvullend A2 examen. Het basiscertificaat A1-A3 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en het aanvullende certificaat A2 bestaat uit 30 meerkeuzevragen.

In de opleidingen leer je over drone reglementen, mitigerende maatregelen, het plannen van vluchten, toestelkennis en natuurlijk de veiligheid. Bij het A2 examen komt hier meteorologie nog bij. Wanneer je de examens hebt behaald, kun j het EU drone certificaat aanvragen bij de RDW.

Luchtvaarttoestellen onder 250 gram

EU Dronebewijs optioneel

Je mag het EU Dronebewijs halen, maar dit is niet verplicht.

Luchtvaarttoestellen vanaf 250 gram

EU Dronebewijs verplicht!

Je haalt altijd en ook als eerste het Basiscertificaat A1-A3.

Lees hoe wij helpen...

Luchtvaarttoestellen (C2 label)

Wil je vliegen in woonwijken?

Je haalt voor dit soort operaties het Aanvullend certificaat A2.

Lees hoe wij helpen...

Registratie piloten/bedrijven

Exploitantnummer RDW

Verplicht voor drone met camera aan boord of vanaf 250 gram.

Heb je een drone certificaat nodig?

Het klopt inderdaad dat je een drone certificaat nodig hebt vanaf 250 gram. Het EU Dronebewijs bestaat uit een drone certificaat voor subcategorie A1-A3 en een apart drone certificaat voor subcategorie A2. Drone Class helpt je om het drone certificaat zo snel en gemakkelijk mogelijk te behalen in een fijne en online leeromgeving. Tijdens de online drone cursus leer je de basis principes en regels voor drone vliegen.

De voordelen van het behalen van jouw drone opleiding bij Drone Class zijn:

 • Effectief en comfortabel leren
 • Beste digitale leeromgeving
 • Heel veel gratis extra's
 • 95% slagingspercentage
 • Uitstekende klantenservice
Drone certificaat behalen

Ready for take-off

Deze geslaagde deelnemers hebben een Google review achtergelaten.

Review EU Dronebewijs

Dirk Schouten

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
De online cursus is mij goed bevallen en de stof wordt op een heldere en begrijpelijke manier uitgelegd. Ook de registratie bij de RDW verliep vlekkeloos.
Review drone vliegbewijs

Wim Breeman

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Super duidelijke cursus, goede herhalingsvragen en proefexamens. Goede online lessen en zeer goed te doen voor iedereen. Top!
Review drone certificaat

Emilia Cremonini

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Prima opleiding met duidelijke uitleg en onbeperkte herkansing binnen de 30 dagen toegang. Ik ben er soepel en snel doorheen gegaan.
Review drone brevet

Mario Schoenmakers

5.0/5
EU Dronebewijs Basiscertificaat A1-A3
Bij eerste aanblik van de site kun je een deel van de opleiding al bekijken. Dit stond mij direct aan qua uitleg en methodiek. Daarna besteld en aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet het drone certificaat eruit?

  Het drone certificaat is digitaal (pdf document) en heeft het logo van de RDW in de rechter bovenhoek. Ook zie je het logo van de EASA.

 • Hoe moet ik het drone certificaat aanvragen?

  Bij de RDW moet je het drone certificaat zelf regelen, nadat je bent geslaagd. Je ontvangt van ons een e-mail. Daarin staat een link waar je op klikt om het drone certificaat digitaal aan te vragen. Zorg dat je DigID bij de hand hebt.

 • Waar is het drone certificaat geldig?

  Je kunt in alle landen van de EU vliegen met jouw drone certificaat. Dit geldt ook voor Zwitserland, Noorwegen en IJsland.

 • Welk drone certificaat moet ik als eerste aanvragen?

  De volgorde is van belang. Vraag eerst het drone certificaat A1-A3 aan en daarna pas het drone certificaat A2.

 • Wat moet ik na afloop nog doen?

  Na ontvangst kun je vijf jaar vliegen met jouw drone certificaat. Daarna is verlenging bij de RDW mogelijk, indien je een opfriscursus met examen hebt gevolgd bij Drone Class.

In de praktijk

Onze DJI Dock is in augustus 2023 geïnstalleerd en wordt onderhouden door DroneLand in Almere. Wij zijn de eerste onderneming en vliegschool in Nederland, die met deze technologie werkt. Onze voorsprong in productkennis en vaardigheden om met FlightHub 2 te opereren zetten wij graag in voor uw organisatie.

In Duiven kunt u de DJI Dock met DJI M30T in werking zien. Wij vliegen BVLOS op basis van een bedrijfsvergunning van de ILT. Dit betekent dat onze routes vooraf zijn goedgekeurd en hiermee tonen wij aan dat BVLOS operaties in ons land mogelijk zijn.

De toepassing van de dronebox zien wij voor branches, waarin inspecties en automatische controles relevant zijn.

Lees meer