De beste drones van 2024

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Op zoek naar een nieuwe drone? Er zijn verschillende drones op de markt met andere eigenschappen en specificaties. Wij vliegen zelf al meer dan 10 jaar met verschillende drones en hebben door de jaren heen de nodige drone ervaring opgedaan. In dit blog lees je wat de beste drones zijn van 2024.

Update

Deze blog is bijgewerkt op 7 juli 2024.

De beste drones van 2024

In onderstaand tabel wordt een overzicht van de beste drones van 2024 weergegeven.

Drone

Geschikt voor

DJI Mini 4 Pro

Beginnende drone piloten

DJI Air 3

Fotografie / videografie / social media

DJI Mavic 3 Classic

Professionele opnames

DJI Mavic 3 Pro

Opnames met meerdere perspectieven

DJI Avata 2

FPV opnames 

In de tekst hieronder worden per drone de eigenschappen en specificaties beschreven.

Waarom kiezen voor een DJI drone?

Er zijn veel verschillende merken die drones ontwikkelen. Door de jaren heen hebben wij verschillende merken drones uitgeprobeerd. Van speelgoed drones tot professionele drones. Prijzen van drones kunnen erg uiteenlopen. Dit heeft te maken met de kwaliteit en software van de drone.

DJI ontwikkelt drones van hoge kwaliteit. DJI drones zijn stabiel, gebruikersvriendelijk, hebben een goede camera en de nieuwste software. Wij adviseren dan ook om iets meer te investeren in een drone, zodat je er langer plezier van hebt. DJI heeft gelukkig ook drones die budgetvriendelijk zijn.

In deze blog lees je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe drone.

Beste drone voor beginners: DJI Mini 4 Pro

DJI Mini 3 beste drone van 2023

 DJI Mini 4 Pro Beste drone voor beginners

Specificaties DJI Mini 4 Pro

Gewicht: 248 gram
Vliegtijd: 34 minuten
Fotoresolutie: 48 MP
Filmresolutie: 4K/60fps
Camera sensor: 1/1.3 CMOS
Obstakel detectie: Ja
Prijs: va €799,-

Bestel de DJI Mini 4 Pro

De beste drones voor beginners is de DJI Mini 4 Pro. Deze drone bezit alle specificaties en eigenschappen die je als beginnende drone piloot graag wilt hebben. Door zijn kleine formaat en lichte gewicht is de DJI Mini 4 Pro makkelijk mee te nemen, de drone weegt slechts 248 gram.

De DJI Mini 4 Pro kan in 4K 60 fps opnemen (100 fps in slow motion) en fotograferen in 48 Mega Pixels. De camera module van de DJI Mini 4 Pro kan ook verticaal gedraaid worden. Hierdoor kan de DJI Mini 4 Pro verticaal opnemen en fotograferen. De camera beschikt over een 1/1.3 inch CMOS sensor en een vast diafragma f/1.7.

De DJI Mini 4 Pro beschikt over obstakel sensoren aan de voorkant, achterkant en onderkant. Obstakel sensoren zorgen ervoor dat de drone objecten ontwijkt en crashes voorkomt. Ben je een beginnend vlieger, dan zijn obstakel sensoren een must.

De DJI Mini 4 Pro heeft een maximale vliegduur van 34 minuten per accu. De drone kan worden bestuurd met een smart controller of een smartphone controller.

Wat maakt de DJI Mini 4 Pro de beste drone voor beginners?

Dit zijn de redenen:

 • Laag gewicht en klein formaat
 • Obstakeldetectie in drie richtingen
 • Uitstekende camera

Beste drone voor social media: DJI Air 3

DJI Air 3 beste drone van 2023

Beste drone voor social media content DJI Air 3 

Specificaties DJI Air 3

Gewicht: 720 gram
Vliegtijd: 46 minuten
Camera’s: Groothoeklens + telelens
Fotoresolutie: 48 MP RAW
Filmresolutie: 4K/100fps
Camera sensor: 1 1/3 CMOS
Diafragma: f/1.7
Obstakel detectie: ja
Prijs: va €1099,-

Bestel de DJI Air 3

De DJI Air 3 is de beste drone voor het maken van social media content. De DJI Air 3 is uitgerust met een groothoeklens en een telelens. Er is een mogelijkheid om verticale videobeelden op te nemen, hiervoor wordt het beeld verticaal uitgesneden. De groothoeklens kan fotograferen in 48 Mega Pixels RAW en opnemen in een videoresolutie van 4K 100 fps.

De DJI Air 3 heeft obstakelsensoren in alle vliegrichtingen. Het APAS 5.0 systeem ondersteunt bij het vliegen rondom obstakels. Verder is er in de DJI Air 3 ondersteuning in de vorm van Focus Track (Spotlight 2.0, ActiveTrack 5.0, Point of Interest 3.0) en QuickShots (Rocket, Drone, Circle, Helix, Boomerang, en Asteroid). Ook is het mogelijk om waypointmissies uit te voeren.

De DJI Air 3 heeft een vliegduur van maximaal 46 minuten per accu. De drone wordt bestuurd door de nieuwe RC-N2 controller. Deze wordt aangesloten op een smartphone en bestuurd door middel van de DJI Fly-app.

Waarom is de DJI Air 3 de beste drone voor social media content?

Dit zijn de redenen:

 • Verticaal opnemen
 • Dubbele camera: groothoeklens + telelens
 • Beschikt over alle vliegfuncties

Beste drone voor professionele opnames: DJI Mavic 3 Classic

DJI Maivc 3 Classic beste drone van 2023

beste drone met camera DJI Mavic 3 Classic 

Specificaties DJI Mavic 3 Classic

Gewicht: 895 gram
Vliegtijd: 46 minuten
Fotoresolutie: 20 MP
Filmresolutie: 5.1K/50fps | 4K/120fps
Camera sensor: 4/3 CMOS Hasselblad camera
Diafragma: f/11 tot f/2.8
Obstakel detectie: Ja
Prijs: va €1.499,-

Bestel de DJI Mavic 3 Classic

DJI Mavic 3 Classic staat bekend om zijn vliegfuncties en fantastische camera. Wil je professionele opnames in hoge kwaliteit maken dan is de DJI Mavic 3 Classic de beste drone.

De DJI Mavic 3 Classic heeft een Hasselblad hoofdcamera met CMOS sensor van 4/3 inch. De drone kan video-opnames maken in 5.1K 50fps en 4K 120 fps, waardoor je altijd haarscherpe video beelden maakt. Zelfs met weinig licht. Het diafragma van de camera is verstelbaar tussen f/2.8-f/11. Fotograferen kan in 20 Mega Pixels RAW.

De DJI Mavic 3 Classic beschikt over zes obstakelsensoren waardoor de drone automatisch obstakels kan vermijden. De sensoren werken in zowel normale vliegmodus als in sportstand.

De DJI Mavic 3 Classic beschikt over een ruime selectie vliegfuncties, waaronder Mastershot en Activetrack 5.0. Mastershot berekent zelf de beste route om een bepaalde camerabeweging uit te voeren. Met de vernieuwde versie van ActiveTrack kan de drone objecten blijven volgen, ook wanneer deze even uit het zicht verdwijnen.

De vliegtijd van deze drone is dankzij de vernieuwde accu’s verlengt tot 46 minuten. Geen beelden meer kunnen maken door lege accu’s is hierdoor verleden tijd.

Wat maakt de DJI Mavic 3 Classic de beste drone voor professionele opnames?

Dit zijn de redenen:

 • Fantastische camera module, opnemen in hoge kwaliteit
 • Beschikt over alle vliegfuncties
 • Vernieuwde obstakel detectie
 • Ruime vliegtijd
 • Verstelbaar diafragma

Beste drone voor meerdere perspectieven: DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Pro beste drone van 2023

Beste drone met meerdere perspectieven DJI Mavic 3 Pro 

 

Specificaties DJI Mavic 3 Pro

Gewicht:
Vliegtijd: 43 minuten
Camera: Hasselblad camera + dubbele telelens
Fotoresolutie: 20 MP
Filmresolutie: 5.1/50fps | 4K/120fps
Camera sensor: 4/3 CMOS
Diafragma: f/11-f/2.8
Obstakel detectie: Ja
Prijs: va €2.099,-

Bestel de DJI Mavic 3 Pro

De DJI Mavic 3 Pro onderscheidt zich door een trio aan camera's. De DJI Mavic 3 Pro beschikt over een Hasselblad hoofdcamera en een dubbele telelens. Met de DJI Mavic 3 Pro zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit maakt de DJI Mavic 3 Pro de beste drone voor fotografie en videografie vanuit elk perspectief.

De camera’s van de DJI Mavic 3 Pro

Camera

Hasselblad camera

Medium Telelens

Telelens

Sensor

4/3 CMOS

1/1.3 CMOS

1/2 CMOS

Diafragma

f/2.8-f/11

f/2.8

f/3.4

Resolutie

5.1/50fps | 20MP

4l/60fps | 48 MP

4k/60fps | 12MP

Zoom

 

3x Optische zoom

7x Optische zoom
28x Hybride zoom

De DJI Mavic 3 Pro heeft een Hasselblad camera met CMOS sensor van 4/3 inch. De drone kan video-opnames maken in 5.1K 50fps en 4K 120 fps. Het diafragma van de Hasselblad camera is verstelbaar tussen f/2.8-f/11. Fotograferen kan in 20 Mega Pixels RAW.

De medium telelens beschikt over een 1/1.3 inch CMOS, 166 mm met een diafragma van f/3.4. Hierdoor kunnen meer details vastgelegd worden, waardoor je haarscherpe beelden zonder ruis of verlies van details kunt vastleggen. Met de telelens kan elk detail van ver weg naar over worden gehaald met een zoom bereik van 7x optische zoom en 28x hybride zoom.

De DJI Mavic 3 Pro beschikt over zes obstakelsensoren waardoor de drone automatisch obstakels kan vermijden. De sensoren werken in zowel normale vliegmodus als in sportstand.

De DJI Mavic 3 Pro beschikt over onder andere Mastershot en ActiveTrack 5.0. Mastershot berekent zelf de beste route om een bepaalde camerabeweging uit te voeren. Met de vernieuwde versie van ActiveTrack kan de drone objecten blijven volgen, ook wanneer deze even uit het zicht zijn.

De DJI Mavic 3 Pro is ook verkrijgbaar als Cine versie. De DJI Mavic 3 Pro Cine maakt gebruik van Apple ProRes 422 HQ Codec. Dit is in de industrie de standaard voor opnames in hoge kwaliteit en het betreft hier één van de beste HD-formaten. Omdat Apple ProRes zorgt voor grote bestanden, is de drone uitgerust met een geheugen van 1 TB. Mocht dit onvoldoende zijn, dan kan er ook nog een microSD-kaart worden geplaatst voor extra opslagcapaciteit.

Wat maakt de DJI Mavic 3 Pro de beste drone voor opnames met meerdere perspectieven?

Dit zijn de redenen:

 • Dubbele medium telelens: 3x optische zoom en 7x optische zoom
 • Hybride zoom van 28x
 • Hasselblad camera met 4/3 " CMOS sensor
 • Maximale videoresolutie 5.1k/50fps
 • Verkrijgbaar als Cine versie met Apple ProRes ondersteuning

De beste drone voor FPV opnames: DJI Avata 2

DJI Avata beste drone van 2023

Specificaties DJI Avata 2

Gewicht: 377 gram
Vliegtijd: 23 minuten
Filmresolutie: 4K/100fps
Camera sensor: 1/1.7 CMOS
Stabilisatie: RockSteady 3.0+
Obstakel detectie: Ja
CineWhoop: Ja
Prijs: €1.199

Bestel de DJI Avata 2

Wanneer je op zoek bent naar vrijheid en snelheid is de DJI Avata 2 de beste drone voor jou. De DJI Avata 2 is een First Person View (FPV) drone. Deze drones worden gevlogen met een live action bril. Je kijkt met deze bril door de camera van de drone. De DJI Avata 2 kan hoge snelheden halen en is wendbaarder dan andere drones.

De DJI Avata 2 is een ready-to-fly FPV drone ontwikkeld door DJI. Besturing van de DJI Avata 2 is gemakkelijk te leren. DJI Avata 2 heeft verschillende vliegmodi, van beginner tot gevorderd. In de beginner vliegmodus staan de obstakelsensoren aan en is de vliegsnelheid beperkt. De propellers van het toestel worden beschermd door de CineWhoop. De drone kan gevlogen worden met een controller of motion controller.

Door zijn kleine formaat is de DJI Avata 2 wendbaar en kan de drone overal tussendoor vliegen. Mocht je in een moeilijke situatie terecht komen dan heeft de DJI Avata 2 een noodrem- en hover functie. De DJI Avata 2 kan tegen een stootje en de propellers worden beschermd door de CineWhoop. Dit maakt de DJI Avata 2 ideaal voor beginners.

De camera van de DJI Avata 2 is gestabiliseerd doormiddel van RockSteady-technologie. Beelden kunnen in hoge kwaliteit opgenomen worden. De DJI Avata kan beelden opnemen in de videoresoluties 4K 100fps en 1080p HD 120fps.

De DJI Avata 2 heeft een vliegtijd van ongeveer 23 minuten per accu. De maximale snelheid is 27 m/s.

Wat maakt de DJI Avata 2 de beste drone voor FPV opnames?

Dit zijn de redenen:

 • Geschikt voor gevorderde en beginnende piloten
 • Voldoende veiligheidsopties
 • Kan gevlogen worden met een controller en motion controller
 • Uitstekende camerakwaliteit
 • Stabilisatie door RockSteady 3.0+

Drone advies op maat

Heb je vragen over een drone? Wil je weten welke drone het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag een stap verder in je zoektocht.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven