Wat brengt het najaar 2020?

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Na een korte zomerstop is Drone Class klaar om het najaar in te gaan. In deze blog leest u meer over onze huidige projecten en ontwikkelingen. 

Project Drones Seizoen 1

Na een succesvolle pilot gaan nieuwe vmbo scholen starten met Project Drones. Zo zullen we onder andere in Zuid-Limburg en regio Liemers actief zijn. Docenten worden opgeleid voor ROC-light en kunnen met een compleet schoolpakket aan de slag.

Stage Elektrotechniek

Niet alleen is Jelmer Poelsma onze nieuwe RPA-L trainer. Hij loopt ook vanaf eind augustus twintig weken stage bij Drone Class. In deze periode gaat hij een nieuw concept bedenken voor middelbare scholen. Jelmer studeert Elektrotechniek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij is ervaren met drones bouwen en Arduino. Rick van Boxtel (RvB Digital) zal hem ondersteunen op technisch gebied. Wij hebben een vmbo school gevonden, die het concept interessant vindt ter invulling van het profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie).

Gemeenten

In 2018 deden we - op uitnodiging van het A&O fonds gemeenten - een heuse stedentour langs verschillende plaatsen, zoals Groningen, Kerkrade en Zaandam om medewerkers van de gemeente te laten kennismaken met drones. In het verlengde daarvan waren we afgelopen maart nog te gast bij de veiligheidsregio Kennemerland voor een workshop. Afgelopen jaar hebben wij praktische kennis van nieuwe toepassingen opgedaan om met gemeenten actief te delen.

Neem met ons contact op als uw gemeente interesse heeft.

Bedrijven

Het portfolio aan organisaties en bedrijven dat wij helpen groeit gestaag door. Waar wij dachten dat de markt na al die jaren wel zo`n beetje verzadigd zou zijn, blijkt steeds dat er nieuwe medewerkers of zelfstandigen zich bij ons aanmelden. De ROC-light online opleiding is een populaire keuze. Aan het eind van 2020 verdwijnt ROC-light en wordt vervangen door het EU Dronebewijs. U kunt blijven kiezen uit een online en meer klassikale variant in de open categorie.

Houd onze blogs over drone regels en wetgeving in de gaten.

Uitbreiding

Dit kopje refereert niet alleen aan het team (zie blogfoto) van trainers, dat elkaar al sinds 2016 kent. Ook de plaats waar deze foto lang geleden is genomen, geeft u een hint over waar onze ambitie ligt. In tegenstelling tot de achtergrond van de foto, is de markt er op opleidingsgebied alleszins onontgonnen gebied.

Bekijk nu onze Duitse webshop!

Audit en verlenging

Om onze ambities waar te kunnen maken sluiten we dit kalenderjaar ons eerste jaar als erkende RPAS vliegschool af. Daar hoort een audit bij van de ILT. Verder zullen we onze certificering als drone opleider gaan verlengen.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen