Klant: Walibi Holland

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Voor een dagje HARDGAAN is er maar één attractiepark in Nederland met zo veel mooie achtbanen. Walibi Holland vroeg aan Drone Class advies en opleiding. Wat hebben wij voor deze klant kunnen betekenen?

Vraag

De marketingafdeling van Walibi Holland wil zelf opnames kunnen maken met een drone van de attracties. Toestel en opleiding worden gezocht.

Klant

Walibi Holland is een van de bekendste attractieparken in Nederland. Met onder andere Untamed, een unieke houten achtbaan die over de kop gaat. Het moederbedrijf heet Compagnie des Alpes en maakte in 2016 een omzet van ruim 30 miljoen euro.

Uitdaging

Walibi Holland ligt in Flevoland. Net buiten de CTR van Lelystad Airport, maar binnen een laagvlieggebied. Het in beeld brengen van attracties moet op een veilige afstand plaatsvinden, in verband met publiek en obstakels.

Oplossing

Wij hebben ROC-light geadviseerd. De meest snelle manier om legaal dronebeelden te kunnen maken. Vanwege het laagvlieggebied niet hoger dan 40 meter. Is dit een probleem voor de hoogste achtbanen, dan kan er alsnog een bedrijf met ROC worden ingehuurd. De Mavic 2 Zoom vliegt op minimaal 50 meter afstand. Inzoomen kan dit toestel dusdanig, dat beelden hun kwaliteit behouden.

Resultaat

De ROC-light Online Leren opleiding is gevolgd met slaging voor het theorie examen.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven