Waarom kiezen voor RPA-L?

Drone Class is begonnen met het aanbieden van RPA-L opleidingen. Als nieuwkomer bieden wij u de kans om opgeleid te worden zonder al te hoge kosten en met de kwaliteit die u van Drone Class gewend bent.

Bevoegdheden

Met RPA-L (Remotely Piloted Aircraft License) mag u een RPAS tot 25 kilogram besturen op zichtafstand in onbewoond gebied. Dit is standaard wat op uw toekomstig vliegbewijs komt te staan.

Onder een operationeel handboek van een operator mag u vliegen in een haven of industriegebied. Met een STS (ontheffing die eenmalig geregeld dient te worden) mag u vliegen in een civiele CTR of boven bebouwing.

Vanaf 31 december 2020 mag u in de open en specifieke categorie opereren.

RPA-L, vooral heel duur toch?

Toen er nog geen ROC-light was kon u inderdaad alleen RPA-L halen en het regelen van een ROC kost nu eenmaal in verhouding veel meer geld en tijd.

De kosten voor de RPA-L theorie opleiding zijn in de afgelopen jaren echter omlaag gegaan. Drone Class zit onder de gemiddelde prijs. Dit lukt ons, omdat wij een compacte opleiding aanbieden met Online Leren (voor zelfstudie).

Uiteraard zult u voor RPA-L ook vlieglessen moeten volgen. Wij proberen ook hier goed op de prijs te letten. Als u oefent tussen de vlieglessen door, kunt u zelf mee besparen op vlieglessen.

De tijd dat RPA-L heel erg duur was is, wat ons betreft, verleden tijd.

Advies

Heeft u direct behoefte aan bijvoorbeeld vliegen in een CTR, haven of industriegebied nodig, dan kiest u voor RPA-L.

Heeft u dit niet direct nodig, maar wel op termijn, dan kunt u beter kiezen voor ROC-light. Als u start met onze ROC-light avondopleiding en later terugkomt voor de versnelde RPA-L theorie opleiding, bent u evenveel kosten kwijt.

Wij bieden onze theorie opleidingen in-company aan. In overleg plannen we voor ROC-light één dag voor RPA-L twee dagen in. De vlieglessen vinden in de buurt van ons nieuwe kantoor in Duiven (bij Arnhem) plaats.

Sem en ik hopen u te mogen begroeten bij een van onze opleidingen. Graag tot dan!

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen