Volgende markt: Italië

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Drone Class zet een nieuwe stap op de Europese markt voor drone opleidingen. Zomer 2021 worden we actief in Italië met het EU Dronebewijs.

Wat wij gaan doen

We bieden de opleiding voor de open en specifieke categorie online aan. 

Hoe is het in Italië geregeld?

Italië leek - verrassend genoeg - afgelopen voorjaar klaar voor de implementatie, want de eerste uitgereikte A1-A3 certificaten verschenen toen al op social media. De 'Italiaanse ILT', de Ente Nazionale per l'Aviazione Civile heeft het monopolie op het A1-A3 examen. Anders dan in Nederland moet je dus het basiscertificaat verplicht bij de overheid halen. Andere opleiders mogen alleen opleidingen aanbieden voor het aanvullende certificaat.

Italiaanse webshop

De verkoop in Italië start, zodra de RDW gereed is om aanvragen van buitenlanders digitaal in behandeling te nemen. Wij verwachten dit eind augustus a.s. is geregeld. De webshop staat alvast klaar.

Prijzen

Over het algemeen zijn de opleidingen voor het EU Dronebewijs in Italië een stuk duurder, dan wij hier in Nederland gewend zijn. Bij ons is de theorie en examen online en dat heeft voordelen. 

Buitenlandse aanbieder

De opleiding volgen bij een buitenlandse aanbieder betekent dat je in het land van de betreffende aanbieder het certificaat moet aanvragen. Voor bijvoorbeeld Vlaamse bezoekers die bij Drone Class de Nederlandstalige opleiding gaan volgen, betekent dit dat ze bij de RDW moeten aankloppen. Hetzelfde geldt straks voor bijvoorbeeld Duitsers die bij ons de Duitstalige opleiding bestellen.

Aandachtspunten

Mocht u zich oriënteren op een aanbieder in een ander EU-lidstaat, controleer dan altijd of deze is erkend door de nationale luchtvaartautoriteit. Bij Drone Class is dit uiteraard geen issue. Verder kan het lastig zijn om in een buitenlandse taal, die u niet beheerst, het certificaat aan te vragen. Italiaanse klanten helpen wij daarom met de aanvraag bij de RDW.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven