Volgende markt: Frankrijk

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Drone Class zet een nieuwe stap op de Europese markt voor drone opleidingen. Najaar 2022 worden we actief in o.a. Frankrijk met het EU Dronebewijs.

Wat wij gaan doen

We bieden de opleiding voor de open en specifieke categorie categorie online aan. 

Hoe is het in Frankrijk geregeld?

In dit land lopen Europese en nationale wetgeving nog een beetje door elkaar. Je kunt momenteel vooral buiten de bebouwde omgeving het beste vliegen. Maar wij verwachten dat Frankrijk zich hoe dan ook zal doorontwikkelen. De drone industrie is te groot voor dit land om de drones aan de grond te houden. In 2024 zou zelfs de eerste dronetaxi in Parijs door de lucht moeten vliegen.

Vanaf 2026 gaat Frankrijk volledig over op de EASA STS en verdwijnen de nationale standaardscenario's (S1, S2 en S3), die momenteel worden gebruikt.

Franse webshop

De verkoop van onze Franstalige A1-A3, A2 en STS theorie opleidingen wordt geregeld via onze internationale webshop.

Nog meer landen

Tegelijk met Frankrijk, starten wij ook in Spanje, Portugal en Roemenië. Al deze landen hebben hun eigen profiel. Er wordt bijvoorbeeld in Spanje al veel met drones gewerkt.

Sem van Geffen

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sem is een ervaren trainer/ontwikkelaar, met drones als voornaamste interesse. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Zijn specialisme is EU luchtvaartwetgeving en buiten vliegt hij graag met de DJI Mavic 3 Enterprise.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven