Update opleidingen 2021

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Drone Class leidt u niet alleen op voor het EU Dronebewijs, maar ook voor opereren in de specifieke categorie. Wilt u bijvoorbeeld aan de slag met een inspectie of filmklus in een no-fly zone? Of opereren met een zwaarder toestel in bebouwde omgeving dan is toegestaan in de open categorie?

Voor de specifieke categorie hebben wij de volgende nieuwe mogelijkheden:

1. RT opleiding

Als u opereert in een CTR (plaatselijk gecontroleerd luchtruim rondom een vliegveld), dan is clearance vanuit ATC (luchtverkeersleiding) noodzakelijk. Een Radio Telefonie (RT) opleiding is de oplossing om zelf uw RT activiteiten te realiseren als operator.

Via onze nieuwe opleidingspartner kunt u vanaf nu praktijktraining volgen, als onderdeel van de officiële RT opleiding voor VFR (visual flight rules) vluchten.

2. Vernieuwde praktijkopleiding

U kunt vanaf nu - naast de theorie in basisopleiding voor de specifieke categorie - ook uw praktijk bij Drone Class halen. Hierin staan VLOS operaties (max. 120 meter hoogte) over een gecontroleerd grondoppervlakte centraal.

Op basis van ISO 23665 hebben wij deze opleiding ontwikkeld om u als piloot aan alle eisen te laten voldoen, die in verordening (EU) 2020 639 worden gesteld voor STS-01. De opleiding is ook relevant voor de afgeleide PDRA-S01 en VLOS operaties in het algemeen, in het bijzonder inspecties en mapping.

Onze kenmerken:

  • Duidelijke eisen en verwachtingen vooraf
  • Toegankelijke, ervaren trainers
  • Inclusief Online Leren, vliegles en examen
  • Sluit aan op Airhub app en documentatie
  • Voor slechts 999 euro, incl. btw

Om te kunnen slagen voor het praktijkexamen is beheersing van het toestel in ATTI mode noodzakelijk. De examenvlucht moet voldoende zijn. U kunt de syllabus, beoordeling en het examenreglement alvast raadplegen.

Dankzij onze no-nonsense aanpak bent u minder tijd en kosten kwijt dan bij andere opleiders in Nederland. Ontdek het zelf door uw scholing samen te stellen!

3. Theorie voor de specifieke categorie in het Engels

In onze basisopleiding voor de specifieke categorie is vanaf eind maart a.s. het theoriegedeelte ook beschikbaar in de Engelse taal.

4. Praktijktraining Inspectie en Mapping

Een basisopleiding is natuurlijk een prima start, maar uiteindelijk gaat het bij drones om de toepassing! Wilt u leren hoe u een visuele inspectie kunt uitvoeren, een 3D model van een gebouw of een 2D model van een (natuur)gebied kunt maken? Wij gaan graag met u aan de slag.

Vragen en intake

Voor alle bestaande en nieuwe mogelijkheden geven wij u graag telefonisch meer toelichting en advies via ons telefoonnummer 085 1308763.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen