STEAM Lesmodule Drones

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Bent u op zoek naar een lessenreeks over drones in het kader van STEAM? Dan kunt u vanaf nu een lesmodule gebruiken, waarin alles over drones wordt verteld en leerlingen binnen met drones aan de slag gaan.

Werkboek voor leerlingen

De lesmodule is een werkboek waar leerlingen gedurende een aantal lessen mee aan de slag gaan. In elk hoofdstuk wordt informatie over drones gegeven. Zo leren ze wie de drone heeft uitgevonden, welke type drones er zijn en in welke sectoren drones worden gebruikt. Leerlingen leren vliegen met een kleine race drone en programmeren een DJI Tello aan de hand van verschillende missies.

De finale: een obstakelrace in de klas

De lesmodule wordt afgesloten met een race in de klas, waarbij leerlingen vooraf een aantal obstakels in een eigen parcours hebben ontworpen en gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tunnel of een poort (gate).

Doorlopende leerlijn

Wij vinden het belangrijk dat er een onderwijskundige opbouw in het lesmateriaal rondom drones zit verweven. U hoeft het als docent zeker niet zelf uit te zoeken. De volgende concrete handreiking is, dankzij Drone Class, beschikbaar.

U kunt starten met een lesmodule (bijvoorbeeld in klas 1), zoals u ziet. Daarna kunt u doorgaan met Project Drones (bijvoorbeeld in klas 1 of 2). In de bovenbouw sluiten wij aan op bestaande profielen. Daar horen specifieke leerdoelen bij:

Voor de profielen Groen en BWI liggen er challenges klaar. Dit schooljaar ontwikkelen wij voor profiel PIE een Arduino Drone Challenge.

Aansluiten bij Project Drones

U kunt aan het begin van dit schooljaar uw school nog aanmelden voor het eerste seizoen van Project Drones. U start dan begin 2021 met dit project.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen