Seizoen 1 Project Drones

Deze blog wordt aangeboden door Drone Class, jouw drone opleider voor vliegen in de open en specifieke categorie.

Tijdens schooljaar 2020-2021 gaan verschillende vmbo scholen met elkaar de strijd aan in het eerste seizoen van Project Drones.

In het kort

Project Drones is onderdeel van onze doorlopende leerlijn drones in het vmbo. We richten ons op het stimuleren van een technische profielkeuze, waarbij leerlingen:

  • leren vliegen met drones in de klas
  • een race drone gaan bouwen en aanpassen tot battle drone
  • of kiezen voor een foto/video-opdracht, buiten op locatie
  • aan elkaar de resultaten presenteren

Elke school mag een team van max. zes leerlingen (uit klas 1 of 2) afvaardigen naar de landelijke competitie die in april 2021 door Drone Class wordt georganiseerd.

Professionalisering

Docenten leiden wij op voor ROC-light (tot in het najaar van 2020) of voor beide certificaten van het EU Dronebewijs (vanaf 2021). De opleiding verzorgen wij op school en er zit ook vliegles bij! Het lesmateriaal dragen wij warm over via een korte projecttraining.

Afgelopen vrijdag waren we hiervoor te gast in Maastricht, waar docenten van het Bonnefanten College en VMBO Maastricht aan meededen.

Aanmelden

De scholen, die meedoen, zijn aangesloten bij een Sterk Techniekonderwijs regio, die zorgt voor de bekostiging. Wilt u meer weten? Neem dan met ons contact op.

U kunt zich tot eind oktober a.s. nog aanmelden voor deelname aan het eerste seizoen.

Sander Welgraven

Mede-eigenaar Drone Class B.V.

Over de auteur

Sander is een ervaren dronepiloot met drone racen als achtergrond. Hij heeft RPA-L en het EASA STS theorie certificaat. Graag maakt hij de mooiste opnames met de DJI Avata 2 en Mavic 3 Cine als favoriete toestellen.

We keep you posted

Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij houden je op de hoogte van al het drone nieuws en feiten.

Inschrijven

Relevante artikelen